“Eskiden Isparta ‘gül kokar’ diyorlardı, şimdi ise ‘pis kokuyor’ diyorlar!”

23 Ekim 2013 17:26

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, koku yüzünden Sav’lı üreticilerin ellerindeki ürünlerini satamamalarına açıklık getirdi. Bu konuya sadece üretici gözünden bakılmaması gerektiğini belirten Kutlu, “21. Yy’da Isparta’da böyle bir kokunun olması vahim bir durum. Bu durum Isparta’nın kara bir lekesidir” dedi.

Isparta-Antalya yolu üzerindeki Sav Kasabası’nda oluşan koku Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu’nun da gündemine girdi. Koku konusunun gündeme sıkça gelmesinden dolayı Sav’lı üreticilerin pazarlarda ürünlerini satamaz hale gelmesinden dolayı büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden Kutlu, üreticileri de uyardı.

“ESKİDEN PİS SU KULLANDIKLARI DOĞRU

AMA BUGÜN KULLANMIYORLAR”

Kokunun kanalizasyonun açıktan gitmesinden kaynaklandığını ve eskiden Sav’lı üreticilerin ürünlerini bu su ile ürettiklerini herkesin bildiğini dile getiren Kutlu, “Bu olay yeni değil. Eskiden pis su kullanıyorlardı ve bu olgu eskiden kaldı. Şimdi temiz su kullanılıyor ama bu algıyı değiştirmek zor. Üzerine bir de koku polemiği çıkınca üreticiler zor duruma düştü” dedi.

“GÜL KOKUSUNUN YERİNİ PİS KOKU ALDI”

Öte yandan üreticilerden ziyade Isparta- Antalya  yolunu kullanan sürücülerin Sav’a geldiklerinde bu kötü kokuya maruz kaldıklarını ve buda Isparta’nın imajını zedelediğini bildiren Kutlu, şöyle devam etti; “Savdakiler o suyu şimdi kullanmasalar bile eskiden kalan bir imaj var. Kanalizasyonun kapalı sisteme alınması şart. Ayrıca o yolu kullanan herkes bu kokudan mağdur. Isparta’ya bir lekedir bu. 21. Yy. olmayacak bir durumla karşı karşıyayız. Eskiden üreticiler bu suyu kullanıyordu ama şimdi kullanmıyorlar. Eskiden Isparta ‘gül kokardı’ denirdi, şimdi ise ‘kötü kokuyor’ diyorlar. Isparta yine kokuyor ama bu sefer pis kokuyor. İnsanlar mağdur oluyor. Öte yandan Sav’dan ürünlerini satamadıklarına dair bize bir şikâyet gelmedi. Pazarda soruyorlar ‘bu ürün nerenin?’ diye, Savlı olduklarını sakladıklarına ben de şahit oldum.

“ASKERİYE SUYU KULLANINCA SIKINTIYA GİRDİLER”

Bu arada Isparta’da çevre kasabaların içinde suyu en bol Sav’dır. Ama askeriye içme suyunu buradan kullanınca, su sıkıntısı gündeme geldi. Bunun da etkisi olabilir.”

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...