Halk Eğitim Merkezi taşınıyor

24 Ekim 2013 15:52

Uzun yıllardır 6 Mart Caddesi’nde yer alan ve İmam Hatip Ortaokulu yanındaki binayı kullanan Halk Eğitim Merkezi, Gazi Sosyal Bilimler Lisesi’nin bulunduğu alana taşınıyor.

Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’nun kapatılmasıyla yerini İmam Hatip Ortaokulu almıştı. Ardından Halk Eğitim Merkezi mevcut bulunduğu alanın yetersiz kaldığını belirtmesi üzerine yeni yer arayışına girmiş ve Gazi Sosyal Bilimler Lisesi’nin bulunduğu alana geçme talebini gündeme getirmişti. Bunun ardından İmam Hatip Ortaokulu da Halk Eğitim Merkezi’nin çıkacağı binayı istemiş ve okulun idari bölümünü bu bölgeye taşıyarak okulu büyütmek istediğini dile getirmişti. Bu gelişmelerin ışığında dün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre Halk Eğitim Merkezi yeni yerine taşınma kararı aldı.

SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NİN BULUNDUĞU ALANA GİDİYOR

Halk Eğitim Merkezi bu kararla mevcut alanı boşaltacak ve Gazi Sosyal Bilimler Lisesi’nin bulunduğu yere geçecek. Taşınmanın yavaş yavaş başladığı ve 1 ay içinde tamamen binanın boşaltılacağı öğrenildi. Halk Eğitim Merkezi’nin boşalttığı binaya ise İmam Hatip Orta Okulu geçecek. Edinilen bilgilere göre İmam Hatip Ortaokulu idari bölümü buraya taşıyacak ve bazı aktivitelerini bu binada gerçekleştirecek.

 

Bu haber 1282 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...