Darıderesi Göleti Isparta Belediyesi’nin imdadına yetişti

12 Eylül 2012 18:59

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Murat Acu, Müdürlüklerinin himayesinde bulunan Darıderesi Göletinden  Isparta şehir merkezinin 13 hm2 olan içme suyu ihtiyacının 8,5 hm2’si Darıderesinden karşılandığını bildirdi.

Darıderesi Göletindeki suyun kalite bakımından da yüksek bir seviyeye sahip olduğunu ifade eden Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürü Murat Acu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi şehir merkezimizin  Güney kısmında Darıderesi Göletini inşa ettik. Buranın açılmasının ardından ise içme suyu İsale Hattı yaptık. Buranın depolama hacmi 3,6 hm3, içme suyu hacmi 10hm3/yıldır. 

“ŞEHRİN İÇME SUYUNUN ÇOĞUNLUĞU

DARIDERESİ’NDEN KARŞILANIYOR”

Bu Göletimiz özellikle içme suyu bakımından Isparta şehir merkezine büyük fayda sağlar duruma getirilmiştir. Isparta, içme suyunu Eğirdir gölünden yılda 13 hm? almakta iken Darıderesi Göletinin bitmesinden sonra Isparta’nın içme suyu ihtiyacının 8,5 hm?’si Darıderesi Göletinden sağlanır hale gelmiştir” dedi.

“DARIDERESİ SUYU KALİTELİ”

Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürü Murat Acu, yapılan araştırma ve incelemelerde Darıderesinin suyunun çok kaliteli bir su olduğunun da belirlendiğini sözlerine ekledi.

Bu haber 836 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...