‘’Bürokratlarımız eğer ‘Isparta’dan bir şey olmaz’ diyorlarsa bunları değiştirelim’’

24 Ekim 2013 16:03

1/100.000 ölçekli yeni Çevre Düzeni Planı’nın görüşüldüğü Belediye Meclisinde Nuri Selçuk ilginç bir çıkış yaptı. Selçuk ‘’ Biz sadece modern bir şehirde, sanayisi, ticareti düzgün olan, gelişmiş bir ilde yaşamak istiyoruz. Bununla ilgili üzerimize düşenleri yapıyoruz. Ama öngörüler devletin. Eğer bürokratlar Isparta’dan çıkan elbise budur, Isparta’dan bir şey olmaz diyorlarsa gelin bu bürokratları değiştirelim’’ dedi.

Belediye Meclisi Isparta’nın kaderini belirleyecek olan yeni Çevre Düzeni, Planı’ndaki eksiklikleri görüşmek üzere dün olağanüstü toplandı. Meclis Üyeleri fikirlerini belirttiği sırada Nuri Selçuk ilginç bir çıkışta bulundu.

DEVLETİN ISPARTA’YLA İLGİLİ ÖNGÖRÜSÜ OLMASI LAZIM

Devletin Isparta’yla ilgili bu konuda öngörülerinin bulunması gerektiğini eğer yoksa müdürlüklerin kapatılması gerektiğini belirten Selçuk, şunları söyledi; ‘’Burada bakış açısını değiştirmemiz gerekir. Bu memleket Isparta Cumhuriyeti değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Devlet Isparta için bir plan yapıyor. Isparta’da devletin yerleşkesi olan il müdürlükleri var. Sivil toplum örgütleri ve vatandaş olarak görebildiklerimiz tamamen niceliktir, nitelik olarak öngörülerin devlette olması gerekiyor. Devletin Isparta’yla ilgili bir öngörüsü olması lazım. Bu il müdürlüklerinin Isparta’yla ilgili bir öngörüsü yok mu? Kara Havacılık Okulu uzaydan mı geldi? Organize Sanayi uzaydan mı geldi. İşadamları, esnaflar başka yerde mi yaşıyor? Biz hepsini göz önünde yapıyoruz. Eğer onların öngörüleri yoksa bu vazife bize düşüyorsa lütfen il müdürlüklerini kapatsınlar. Biz kendi memleketimizi kendimiz idare edelim.

‘’GEREKİRSE BÜROKRATLARI DEĞİŞTİRELİM!’’

Biz sadece modern bir şehirde, sanayisi, ticareti düzgün olan, gelişmiş bir ilde yaşamak istiyoruz. Bununla ilgili üzerimize düşenleri yapıyoruz. Ama öngörüler devletin. Devletin sahibi yok mu? Isparta’nın sahibi yok mu? Eğer bürokratlar Isparta’dan çıkan elbise budur, Isparta’dan bir şey olmaz diyorlarsa gelin bu bürokratları değiştirelim.’’

 

Bu haber 991 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...