Zekâ gelişiminin temel taşı

25 Ekim 2013 15:44

Uzmanlar, doğduktan sonra ilk yıllarda büyük ölçüde tamamlanan beyin gelişimini en çok etkileyen besinin anne sütü olduğunu söyledi.

Beyin gelişiminin anne karnında başladığına dikkat çeken uzmanlar, gelişimin doğumdan sonraki ilk iki yılda hızlı olduğunu belirtiyor. Yetersiz beslenme, beyin yapısına etki ederek hafıza ve öğrenme yeteneğini etkiliyor. Bu nedenle beyin gelişiminde etkili olan mineral ve vitaminlerin vücuda alınabilmesi için çocukların düzenli olarak süt tüketmesi önem taşıyor.

Uzmanlar doğumdan sonra ilk yıllarda büyük ölçüde tamamlanan beyin gelişimini en çok etkileyen besinin anne sütü olduğunu kaydetti. Uzmanlar bebeğin anne sütünden sonra tüketmeye başladığı inek sütünün de beyin gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek şöyle konuştu: “Süt, başta protein olmak üzere kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko gibi iskelet sistemimiz için gerekli olan tüm besin öğelerini içerir. Süt, çocukların büyüme ve gelişme döneminde gerçek anlamda yaşamsal bir sıvıdır. Çocuğun beyin gelişiminde ihtiyaç duyulan iyot, çinko ve folik asit gibi vitamin ve mineraller sütün içinde bol miktarda bulunmaktadır.”

OKUL BAŞARISINI ETKİLİYOR

Uzmanlar düzenli içilen iki bardak sağlıklı sütün çocukların günlük mineral ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayabildiğinin altını çizdi, “Sütün içerisinde bulunan yağ, çok zengin bir enerji kaynağıdır ve mutlaka dışarıdan alınması gerekli yağ asitleri ile A, D, E, K vitaminlerini de barındırması açısından önemlidir” şeklinde konuştu.

Kahvaltıda içilen sütle okul başarısının da yükseldiğine dikkat çeken uzmanlar“Süt içen çocukların bilişsel performansının daha iyi olduğu, sütün soyut düşünce, kavramlaştırma, genelleme ve problem çözme gibi zihinsel faaliyetlere olumlu etki yaptığı görülmüştür” dedi.

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...