“İlk Kadın aday adayını AKP değil biz gösterdik”

25 Ekim 2013 15:46

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan, AK Parti Eğirdir İlçe teşkilatına sert çıktı. Güzelcan, başvuru yapan Mazlume Findos’un teşkilat tarafından “Akdeniz Bölgesi’nin ilk kadın aday adayı” olarak kamuoyuna tanıtılmaya çalışılmasına “Biz köşeyi döndük onlar daha yeni geliyorlar” yorumunu yaptı.

Siyasi arenadaki kızışmalara kadınlar da katıldı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan, AK Parti Eğirdir İlçe Teşkilatı’na başvuru yapan Mazlume Findos’un “Akdeniz Bölgesi’nin ilk kadın aday adayı” olarak kamuoyuna lanse edilmeye çalışıldığını, teşkilatın gündemden haberinin olmadığını ileri sürdü.

İLK KADIN ADAY ADAYI CHP’DEN

Kamuoyuna verilen bu yanlış bilgiyi düzeltmek istediklerini belirten Güzelcan, “Aylar öncesi Zübeyde Silleli partimizden Atabey İlçesi’nden aday adaylığını açıklamış ve sizlerin aracılığıyla kamuoyuna duyurmuştuk. Ayrıca Belediye Meclis Üyeliği için de çok sayıda kadın aday adaylarımız var. Isparta merkezin yanında Gönen ve Eğirdir ilçelerimizde de Kadın Belediye Meclisi Üyeliği aday adaylarımız var. ‘İlk kez kadın aday adayı Eğirdir’den çıktı’ diye yapılan haberler gündem takip edilmeden yapılan haberlerdir. Bundan ziyade haberin ‘Akdeniz Bölgesi’nin ilk kadın aday adayı’ olarak verilmesi de ayrıca bizi düşündürdü! Buna biz değil eminim ki kendi partilerine mensup kişiler de inanmamışlardır” dedi.

CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLAMAMIZIN

ÖNÜNE ENGELLER KONULUYOR

Öte yandan tüm Ispartalıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da şimdiden kutlayan Güzelcan, bir mesaj yayımladı. Güzelcan’ın mesajı şu şekilde; “Tam 90 yıl önce Atatürk 28 Ekim 1923 akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya’ya yemeğe çağırır. Onlara ‘yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ der. 29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleriyle görüştükten sonra taslağı hazırlanan Cumhuriyet önergesini TBMM’ye verir. Meclis önergeyi kabul eder. Biz o günlerden beridir parçalanıp yok edilmek istenen bir ulusun evlatlarıyız. Bugün geldiğimiz noktada Cumhuriyet Bayramımızı kutlamamızın önüne engeller koyulmakta ve yasaklar getirilmeye çalışılmaktadır. Sizler Atatürk’ün adını okullardan kaldırabilirsiniz. Sizler Atatürk büstlerini yıktırabilirsiniz. Sizler Atatürk’ün ilke ve inkılâplarını ders kitaplarından çıkartabilirsiniz ama unutmayın ki, Atatürk inkılâplarıyla yetişmiş, onun çizgisinden gidenlerin gönüllerinden o sevgiyi kaldıramazsınız ve silemezsiniz. Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen gençler olduğu sürece onun genç nesillere aktarılmasına engel olamazsınız.”

 

Bu haber 1167 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...