“Üniversite imtihanına hazırlanan çocuklar gibi yarışa sokuluyoruz!”

25 Ekim 2013 15:49

AK Parti eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecine atıfta bulunarak “Gün geçtikte biz sanki üniversite imtihanına hazırlanan çocuklar gibi birbirimizle yarışa sokuluyoruz” dedi.

AK Parti’de Belediye Başkanı aday adaylığı süreci 31 Ekim’de sona erecek. Şu ana kadar birçok isim partiye müracaat ederek aday adaylığını açıkladı. Müracaatını henüz yapmayan ancak adı aday gösterilecekler arasında sıkça geçen Haydar Kemal Kurt, ilginç bir tespit yaptı. Geçtiğimiz dönem AK Parti Milletvekili olan Kurt, siyasetin ana temasını söyledi.

“BÜYÜKÇULCUYU İKNA EDEN BENİM”

Siyasette heyecanı ve enerjiyi sürekli kılacak amatörlük, hizmet üretmekte ise profesyonelliğin lazım olduğunu ifade eden Kurt, şunları söyledi; “Burada müracaat yapan arkadaşlarımız içerisinde kıymetli arkadaşlarımız var. Ben bir arkadaşımızla karşılaştım genel merkezde. ‘seni götüreyim, genel başkan yardımcılarımızla tanıştırayım’ dedim. İl başkanı iken milletvekili adayının çok olması için çaba sarf ettim. Uğur Büyükçulcu’yu ben ikna ettim. Ben lazımsam, beni çağırırlar. Siyaset millet için yapılır. Milletin karşısına etik olmayan yollarla elde edilmiş siyasetçi kimliği ile çıkamayız. Çok mu zor ‘benden belediye başkanı olmaz’ deyip kenara çekilip ‘senin işin bu, gel’ demek.

“ÜNİVERSİTE İMTİHANINA HAZIRLANAN ÇOCUKLAR GİBİYİZ”

Öte yandan gün geçtikte biz sanki üniversite imtihanına hazırlanan çocuklar gibi birbirimizle yarışa sokuluyoruz. Çocuklarınız bayram namazına hazırlandığı gibi pozisyon alırsa, abdest almaya ilk önce giden insan gibi olursunuz. Siz siyaseti de bu noktada başlatabilirsiniz. Bundan sonraki gelişim demektir. Ümit vaat eder. Emekli, işi bitmiş ‘bu bayram gitmesek nolur’ diyerek giderseniz. Sizinki de o çocuğunki de kabul olur. Netice o çocuğun o camiye gelmesidir. Siyaset yaparken biz beceriksizliği getirecek bir amatörlükten bahsetmiyoruz. Heyecanı ve enerjiyi sürekli kılacak amatörlük, hizmet üretmekte profesyonellik lazım. Bu anlamda bizim üstümüze ayrıca bir sorumluluk düşüyor. Biz milletvekilliği, il başkanlığı yapmış bir insanız.”

“KENDİMİ GÖSTEREYİM BELKİ ADAY OLURUM’

DİYEREK KARAR VERİCİLER YANILTILMAMALI”

Diğer taraftan partisi adına önemli tavsiyelerde de bulunan Kurt, şöyle devam etti; “Şöyle bir noktada durulmamalı; ‘Ben kendimi göstereyim, belki beni değerlendirmeye alırlar.’ Karar vericiler aday belirlemede yanıltılmamalı! Yoksa millet kaybeder. Kimse aday olmak zorunda değil. Hayatımızın tek çıkışı bu mu? Bu işe karar vereceklerin işini kolaylaştırmamız lazım. Kendi aramızdaki kavga millete olumsuz yansır. Kısacası taktiksel müracaatlardan ve diğer aday adaylarını devre dışı bırakma politikasına girmemeliyiz.”

 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...