“Oturmuşlar kafalarına göre plan hazırlamışlar!”

25 Ekim 2013 15:49

1/100.000 Ölçekli Yeni Çevre Düzeni Planı’nın değişikliğiyle alakalı sürecin 1,5 yıldır devam etmesine rağmen son 3 ay içinde harekete geçilmesi ve istenilen planının bir türlü ortaya çıkmamasına ilk tepki CHP’den geldi. İl Başkanı Vedat Şenol, “Isparta’daki İl Müdürlükleri sınıfta kalmıştır. Yetkililer de oturmuşlar kafalarına göre plan hazırlamışlar” dedi.

Isparta’nın kaderini belirleyecek olan 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın itiraz süresine 17 gün kaldı. Mevcut haliyle Isparta’ya hiçbir katkısının bulunmadığı tespit edilen plan, yeniden ele alınmaya çalışıyor. 1,5 yıldır bunun çalışması devam eden ancak son 3 ay kala üzerinde çalışılmaya başlanan plan için ilk önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bir zirve düzenledi, ardından da Belediye Meclisi Olağanüstü toplanmıştı. Görüşmelerin ardından Isparta’nın planda deyim yerindeyse “kasaba” olarak bırakılmasına ilk tepki CHP İl Başkanı Vedat Şenol’dan geldi.

“ISPARTA’DAKİ İL MÜDÜRLÜKLERİ SINIFTA KALMIŞTIR!”

Belediye Meclisi toplantısını CHP olarak takip ettiklerini ve DP’li Meclis Üyesi Nuri Selçuk’un tespitlerinin hepsinin doğru olduğunu ifade eden Şenol, “Yeni Çevre Düzeni Planı Belediye Meclisi’nin Olağanüstü toplantısıyla masaya yatırıldı. Bu konuda ilk tavrı koyan ITSO ve biz koymuştuk. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyeleri de bu konu üzerinde hassasiyetle durdu. Özellikle Belediye Meclis Üyesi Nuri Selçuk beyin meclisteki tespitleri bizim görüşlerimizle örtüşüyor” dedi.

“OTURMUŞLAR KAFALARINA GÖRE PLAN HAZIRLAMIŞLAR!”

Toplantı sonrası Isparta’nın, bu mevcut planda neler kaybettiğini gördüklerini belirten Şenol, şunları söyledi; “İşin ilginç tarafı bu konuyla ilgili hem bakanlık bürokratları hem de Isparta’daki il müdürlükleri sınıfta kalmıştır. Özellikle bu konuyu hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üst düzey bürokratları Isparta’nın sorunlarının hiçbirini bilmiyor. Ben buna kesin inanıyorum. Oturmuşlar, kafalarına göre yazmışlar. Hadi onlar Ankara’da oturuyor. Onların Isparta’daki yetkili il müdürlükleri neden eksiklikleri göremiyor?

İSTEDİKLERİMİZİN HİÇ BİRİ PLANDA GÖRÜNMÜYOR

Çevre Düzeni Planı’nda Antalya-Isparta, Isparta-Konya ve Isparta-Burdur duble yolları ve hızlı tren yok. Akıl alacak iş değil, Isparta’yı gezip, dolaşmadan çevre yolunu değiştirmeye çalışmışlar. Organize Sanayi Bölgesi unutulmuş. Onun arka planları yok sayılmış. Bu arkadaşlar hangi konuda görüş bildirmişler?

“PLAN MEVCUT HALİYLE GEÇERSE VAY ISPARTA’NIN HALİNE!”

Plana itiraz için 7 Kasım’a kadar süremiz var. Bu süre içinde tüm kurumlar acil olarak hazırlık yapmalı ve planımıza sahip çıkmalıyız. Bu plan bakanlığın hazırladığı şekilde geçerse vay Isparta’nın haline.

“KONUNUN SORUMLULARI ÇIKIP İSTİFA ETSİN!”

İlgili bakanlıkların ve başbakanlığın Isparta’yı cezalandırdığını düşünüyorum. AKP İl Başkanı ve milletvekillerinin Isparta’nın sorunlarını örtbas etmeye çalıştığını görmekteyiz. İlgili bürokratlarda görevlerini yapmamış oluyorlar. Böyle bir olay ortaya çıktıktan sonra sorumluluğu üstlenmesi gereken bürokratlar var. Sorumluluğu üstlensinler ‘biz yapamadık’ diye istifa etsinler. Ya da ‘biz yaptık ama bizim çabalarımıza rağmen böyle oldu’ diye açıklama yapsınlar. 

“HEPİMİZ Mİ KÖRÜZ?”

AKP’nin milletvekilleri ‘Isparta bunu kazanacak, şunu kazandı’ şeklinde bir şeyler söylüyorlar. Bir sihirbaz sanki sihir yapmış, halkı büyülemiş, ‘şöyle olacak, böyle olacak’ diye bizler de bakıyoruz. Hepimiz mi körüz? Isparta’ya ne yaptılar? Yapılanları da kaybettiriyorlar. Çevre Düzenleme Planı Raporu’nda sorumlu kim?”

 

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...