Yüzde 40´lık zam müjdesi!

28 Ekim 2013 15:30

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4/C’li olarak çalışan bir grup işçinin statüsü ve 1 Ocak zammıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Bugün'ün haberine göre; CHP Milletvekili Sakine Öz tarafından Meclis gündemine taşınan 4/C’lilerin maaş ve statü konusunda açıklama yapan Faruk Çelik, özelleştirme neticesinde bu statüde çalışan 23 bin kişi bulunduğunu belirtti. Toplu sözleşme sürecinde ücretlerinde yüzde 40 düzeyinde iyileştirme yapıldığını kaydetti.

1750 LİRAYA YÜKSELDİ

Halen ilkokul mezunu bir 4/C’linin 1033 lira, üniversite mezununun ise 1250 lira maaş aldığını aktaran Çelik, 1 Ocak’tan itibaren artışla birlikte üniversite mezunlarının 1750 maaş alacağını ayrıca aile ve çocuk yardımı da yapılacağını dile getirdi. Çelik ayrıca “4/C statüsünün ‘sözleşmeli statüye dönüşüp dönüşmeyeceği’ konusu Bakanlığımızın gündeminde bir konudur.”

MADENDE SORUN ÇÖZÜLDÜ

Maden işçileriyle ilgili de bilgi veren Çalışma Bakanı Çelik, “İş Sağlığı Güvenliği Yasası ne taşeron alt işveren ne asıl işveren ayrımı gözetiyor. Sağlıklı bir ortamda üretim yapma zorunluluğu getiriyor. Sorunu çözen bir düzenlemeyi Meclisten geçirdik” dedi.

 

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...