“Halkımız en güzeline layık”

12 Eylül 2012 19:02

Toplu taşımacılığını özel Halk Otobüslerin yaptığı SS 18 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi araçlarını yenilemeye devam ediyor. Yıl başına kadar seferde bulunan 92 araç yenilenecek.

Dün 6 tanesi şehre gelen otobüsleri Başkan Günaydın halka tanıttı. Modern, çağdaş bir şekilde dizayn edilen otobüsler Isparta sokaklarında da rahatlıkla hareket edebilecek şekilde tasarlanmış durumda.

Dün saat 10.00’da belediye hizmet binası önüne getirilen araçlar bir gün boyunca belediye önünde sergilendi.

Otobüslerin yanında kısa bir açıklamada bulunan Günaydın, kooperatifin işin ciddiyetini anladığını ve otobüsleri değiştirmeye başladığını belirterek yıl başına kadar bütün araçlar yenilenmiş olacağını söyledi. Günaydın böylelikle hem halkımız hem de işletme sahiplerimiz en güzeline layık olduğunu belirtti.

Günaydın, “halkımızın da bildiği gibi göreve geldiğimiz günden beri toplu taşıma araçlarımızın yenilenmesini istemiştik. Yaptığımız görüşmeler olumlu sonuç verdi. Ve kooperatifimiz de bu isteğimize cevap vererek araçlarını yenilemeye başladı. Halkımızda eski araçlardan rahatsız olduklarını sürekli bize bildiriyorlardı. Bu araçlarla halkımız en modern ve çağdaş araçlarla iş yada evlerine gidebileceklerdir. Isparta’mıza ilk defa 9.14 mt boyunda araçlarımızı hizmete katıyoruz. Fabrikamız 15 günde bir araç tamamlayabiliyor. Her ay iki aracımız yenilenecek. Yaptığımız hesaplara göre yıl başına kadar bütün araçlarımız yenilenmiş olacak. Araçları satın alırken şehrimize uygun olmasına özen gösterdik. Büyük şehirlerdeki caddeler ile bizim caddelerimiz arasında büyük fark var. En büyük caddemizin genişliği 12 mt. Buna göre araçlarımızı değiştiriyoruz. Yıl başına kadar bütün araçlarımız yenilenmiş olacak. Kooperatifimiz bunu gerçekleştirmezse kendim yapacağım. Biliyorsunuz belediyemizin kendine ait aracı bile yoktu kısa süre içerisinde bütün iş makinelerimizi temin ettik ve çalışmalarına başladı. Bu araçları satın alan benim. Bu araçları satın almış isem otobüsleri de almaya imkânım var” dedi.

Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz’da Günaydın’a otobüslerin değişmesinde yaptığı destek ve yardımlardan dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi  Başkanı Mehmet Yavuz yaptığı açılamada; “Konforlu bir yolculuk için gereken tüm unsurları bünyesinde barındıran araçlarımızda  klima, alçak taban, engelli rampası, geri vites kamerası ve kapı açıkken otobüsün hareket etmesini engelleyen sistem de bulunuyor. Araçların yenilenmesi periyodik olarak devam edecek, araçlarımız Isparta Halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yavuz, “başkanımız bizim otobüsleri değiştirmemizde ışık tuttu. Yıl başına kadar 2012-2013 model araçlarımızla hizmet edeceğiz. Bu günlerde her ay iki aracımızı araç filomuza katmaya başladık” dedi.

Bu haber 2318 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...