BAKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na Ali Eroğlu seçildi

28 Ekim 2013 15:40

Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulu 2013 yılının üçüncü toplantısını Isparta’da gerçekleştirdi. Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan’ın kalkınmada ortak akılın önemini vurguladığı konuşmasının ardından başlayan Kalkınma Kurulu’nun toplantısında, Kurul Başkanı ile divan üyelerinin seçimi yapıldı. Kalkınma Kurulu’nun yeni başkanı, tek aday gösterilen Antalya Sanayi ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu oldu.

Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan Kalkınma Kurulu, yeni dönem Kurul Başkanlığı ve Başkan Vekili seçmek üzere Isparta’da toplandı. Antalya’dan 50, Isparta’dan 26 ve Burdur’dan 24 olmak üzere toplam 100 üyeden oluşan Kalkınma Kurulu’nun toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve yoklama sonrası yeter sayısının bulunmasıyla başladı. Bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimlerdeki üyelerden oluşan Kalkınma Kurulu’nun Isparta Barida Hotels’deki toplantısının açılış konuşmasını Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan yaptı.

KURULUN ÖNEMLİ MİSYONU

İnsan ve sonuç odaklı katılımcı kalkınma anlayışının benimsendiğini vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, “Kalkınma anlayışının kurumsal bazda tezahürü de bölge kalkınma ajansları ülkemizin dört bir yanında faaliyet göstermektedir. Hem sektörler bazında hem mekanlar bazında dengeli bir kalkınmanın sağlanması, bütüncül bir yaklaşımla kalkınmanın sadece ekonomik değil sosyal yönünü, kültürel yönünü, tarihi ve kültürel değerlerin korunup sürdürülebilir yapıya kavuşturulması hem de insan odaklı yaklaşımı sadece mevzuatta değil uygulamada da görmek bizleri memnun etmektedir” dedi.

Kalkınma Kurulu üyelerinin ortak akılla yönetim kurulu, kalkınma ajansı uzmanları ile ilgili bakanlığı yönlendirme açısından önemli bir misyonu olduğunu belirten Vali Özkan, “Böyle kurulların oluşturduğu ortak aklı kamu idarelerinin bilgi olarak kullanmasının önemi her gün biraz daha ön plana çıkmaktadır. Bu vesileyle kalkınma kurulunun ilimizde toplanması ve kalkınma kurulu üyelerinin ilimize teşrif etmesinden memnuniyetimi ifade etmek istiyor, toplantının memleketimizin Burdurumuzun, Antalyamızın Ispartamızın kalkınmasına vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Erol Ohtamış’ın da bakanlığın misyonu, sürdürdüğü çalışmaları, faaliyetleri, hedefleri ve kalkınma yaklaşımı konusunda bilgi verdi. Kalkınma kurullarının daha etkin konuma getirilmesi için Kalkınma Bakanlığı’nın çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Erol Ohtamış, bölgesel gelişmenin farklılıkların azaltılmasıyla sağlanmasının hedeflendiğini, yerel aktörlerin katılıp gerçekleştireceği faaliyetler ile kalkınma ajanslarının önemini vurguladı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi hazırlandığını anlattı.

69 üyenin katıldığı toplantıda, 2 yıl süresince Kurul Başkanlığı ve divan üyelikleri için seçime geçildi. Oybirliğiyle tek aday gösterilen ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu Kalkınma Kurulu Başkanı, Burdur Tüccar ve İşadamları Derneği (BUTİAD) Başkanı Nuri Aktan da Başkanvekilli seçildi. Divanın asil katip üyeleri TOBB Isparta İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu ile KOSGEB Burdur İl Müdürü Hamza Alper Doğru olurken, yedek katip üyelere ise Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Alper Bayhan ile Orman ve Su işleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk seçildi. Kalkınma Kurulu Başkanı Ali Eroğlu,  üyelere teveccühüleri için teşekkür ederek, BAKA’nın bölge için büyük önem taşıdığını ve kalkınma amaçlı organizasyonun başarılı olabilmesi kurul üyelerinin katkılarıyla birlikte en iyisini yapmaya çalışacağını belirtti. Kalkınma Kurulu’nun toplantısı görüş ve önerilerin alınmasıyla tamamlandı.

Antalya, Isparta ve Burdur illerinin ekonomik kalkınmasının sağlanması amacıyla, Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan BAKA Kalkınma Kurulu’nun, ajansın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını görüşmek, değerlendirmek ve yönetim kuruluna önerilerde bulunmak ile bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmak görevleri bulunuyor.

 

 

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...