Yazar Doğan Cüceloğlu SDÜ’nün Konuğu Oldu

28 Ekim 2013 15:40

 “Korku Kültürü”, “Onlar Benim Kahramanım”, “Başarıya Götüren Aile”, “Bir Kadın Bir Ses” gibi çok sayıda kişisel gelişim kitabının yazarı Doğan Cüceloğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi Politika Tasarım Kulübü tarafından düzenlenen söyleşiyle, SDÜ öğrencileriyle buluştu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Politika Tasarım Kulübü Başkanı Osman Şen 2010 yılında kurulan kulübün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmasının ardından Yazar Doğan Cüceloğlu’nun Yapımcı Polat Doğru eşliğinde gerçekleştirdiği “Kendin Olmak Özgürlük mü Cesaret mi” konulu söyleşiye geçildi. Üniversite öğrencileriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Doğan Cüceloğlu konuşmasında “ait olma- birey olma dengesi”, “sınırlar ve sorumluluk bilinci içerisinde her gün kendimize 15 dakika yatırım yapma” ve “gönlümüz hangi değerleri kabul ediyor” konularını ele aldı.

İnsanların kendileri olarak var olmalarının büyük önem taşıdığını söyleyen Cüceloğlu, toplum olarak kişilerin kendileri olmalarına özen göstermediğini  ifade ederek  “Bizler hem özgür hem ait olmak istiyoruz. Bunun dengesi insan mutluluğunun kaçınılmazı.” dedi. Cüceloğlu, aile ilişkilerindeki iletişimin öneminden bahsederek ailelerin çocuklarının düşüncelerine önem vermeleri gerektiğini onlarla tek yönlü değil karşılıklı iletişim kurmaları gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

Bu haber 877 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...