Türkmenistan´ın Bağımsızlık Bayramı SDÜ´de Kutlandı

28 Ekim 2013 17:59

Türkmenistan’ın bağımsızlığını kazanmasının 22. yıldönümü dolayısıyla Üniversitemizde öğrenim gören Türkmen öğrenciler tarafından bir kutlama programı düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan SDÜ Türk Cumhuriyetleri ile Türk Akraba Toplulukları Koordinatörü Okutman Ahmet Akgül, Türkiye ile Türkmenistan’ın kardeş iki ülke olduğunu belirterek Türkmenistan’ın önemli günlerini Türkiye’de de kutlamaya özen gösterdiklerini söyledi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan ise kardeşliğin önemine değindiği konuşmasında “Kardeşler birbirinin elinden tutar, yol gösterir, birlikte güç birliği yaparlar. Aynı zamanda kültürlerini paylaşır ve geliştirirler. Biz Türkmen öğrencilerin SDÜ’de bulunmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu birlikteliği daha da güçlendirmek için birlikte başarılı akademik süreçler yaşamalıyız.” diye konuştu.

Türkmenistan Büyükelçisi Vekili Şadurdi Meredov da Türkiye’yle ilişkilerinin artarak devam edeceğini belirterek SDÜ’nün Türkmen öğrencilere verdiği destekten dolayı  büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından müzik dinletisi, tiyatro ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...