´´1200 TL gelen fatura 4800 TL gelmeye başladı´´

28 Ekim 2013 18:00

TEDAŞ'ın AKEDAŞ'a geçmesiyle birlikte elektriğimiz de özelleşmişti. Ancak özelleşmenin başladığı günden bu yana sorunlar bir türlü bitmiyor. Son olarak işadamı İsmail Uysal yıllardır belli bir seviye gelen elektrik borcunun şimdilerde 2-3 katı gelmeye başladığını ve borcu da yetkililerin kendi insiyatifiyle düşürerek ödediğini ileri sürdü. 

Isparta'nın yeni sorunu özelleşen elektriğimiz! Öyleki son dönemlerde elektrikten şikayet edenlerin sayısı binleri bulmaya başladı. Hayvancılık sektörüyle uğraşan işadamı İsmail Uysal, her ay ortalama bir şekilde ödediği elektrik faturasının özelleşmeden sonra artmaya başladığını ileri sürdü.

ELEKTRİK BORCU NEDENİYLE İŞYERLERİMİZİ KAPATMA NOKTASINA GELDİK

Elektrik ücretlerinin son dönemde çok değiştiğini bildiren Uysal, ''2 işyerimize aylık 1.200 TL geliyordu, 2 aydır 4.800 TL geliyor. Elektrik parası yüzünden işyerlerimizi kapatma noktasına geleceğiz. Biz ne satacağız da bir aylık 4.800 TL elektrik parası ödeyeceğiz? Özelleştirmeden sonra böyle gelmeye başladı. Kestiğimiz hayvan elektrik parasına, bağ-kur ve maliyeye yetmiyor. Vatandaşa ve işçiye ne ödeyeceğiz, şaşırmaya başladık.

ÖDEMEZSEN AYNI GÜN KESMEYE GELİYORLAR

Aynı gün elektriği kesmeye geldiler. İhbarname gelmeden kesmeye geldiler. Avukatımı aradım mahkemeye verecektim, 3 bin liraya düşürdüler sonra 2 bin 500 TL’ye düşürdüler. bunu da anlamış değilim! Madem ben bu kadar elektrik kullandım neden indirim yapılıyor?'' dedi.

TOROSLARIN ÖZELLİĞİ KEÇİYİ KAYBEDİYORUZ

Öte yandan son yıllarda hayvancılıkta yemlerin pahalanması ve ithal hayvanların gelmesi nedeniyle çökme noktasına geldiklerini de belirten Uysal, ''Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bunun yanında keçiye ormanlarda müsaade edilmiyor. Isparta’nın en önemli değerlerinden biri olan keçi kan kaybediyor. Torosların özelliği olan keçiyi ne yazık ki kaybediyoruz. Yem fiyatları da çok arttı. 35 TL’den 48’e, 48’den 50 TL’ye çıktı. Hayvanı satıyoruz, sattığımız et parası hayvanı karşılamıyor. Et fiyatları günden güne düşüyor'' şeklinde konuştu.

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...