Eğirdir’de Minibüsçüler sonunda ikna oldu

13 Eylül 2012 18:27

Eğirdir’de Şehiriçi Taşıma Kooperatifi üyeleri, ilçede kanuni olarak yapılacak yeni düzenleme ile öğrenci servis uygulamasına geçilmesine karşı çıktılar.

Öğrenci servisi uygulamasının gerçekleşmemesini isteyen ve kontak kapatma eylemi yapan minibüsçüleri, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve İlçe Emniyet Müdürü Yahya Murat Yavuz ikna etti.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret eden S.S. 21 Nolu Şehiriçi Toplu Taşıyıcılar Kooperatifin Başkanı Selahattin Kanlı ve üyeleri, 10 yıl önce aldıkları taşıma hatlarının tekrar ihaleye çıkarılmasının doğru olmadığını söylediler.

BAŞKAN NET KONUŞTU

3 yıldır bu işin yapılması gerektiğini ve kendi insiyatifini sonuna kadar kullandığını belirten Başkan Özmeral, “ Bunlar önceden yapılması gerek konulardı. Biz her zaman sizlerin haklarına saygı duyduk. Artık kanun ve gelen talimatları uygulanmak mecburiyetinde kaldık. Isparta Valiliği’nin yazıları ve ilçelere verilen tahsise göre işlemlerimizi yapıyoruz. Bu ihale yapılacak. Bizi ihaleden kimse alıkoyamaz. Sizlere plakaları doğrudan verme imkanımız da yok. İhaleye herkes girebilir. Siz de girin. Sizleri düşündüğümüz için bu ihaleye girip hatları alabilmeniz için fiyatı da ucuz tuttuk. Kanunen yapılması gereken bu ihale için yapılacak bir işlem yok, iptal edilmesi de söz konusu olamaz. Daha önce Trafik Komisyonunca tahsis edilen öğrenci taşıma servis hatları ihaleye çıkacak. Kanunen uygulamamız gereken bir işlem. Bunu engellemeniz mümkün değil, ihaleyi iptal ettirmek için baskı yapmanızda doğru değil. İhalesi yapılacak olan hatlar öğrenci servis hatları. Şehiriçi taşıması ile hiçbir alâkası yok. Bu servisler sadece öğrenci taşıyabilecek. Sivil vatandaş taşıyamayacak. Sadece okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrenci taşıyacak.” dedi.

KANUN UYGULANACAK

Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yahya Murat Yavuz ise, otobüs işletmecilerinin Kaymakamlık ve Belediye önünde eylem yapmalarının doğru olamadığı ve kendilerine bu konuda hiçbir başvuru yapılmadığından dolayı uzlaşma yoluna gidilmesi için çaba sarf etti. Kanunen her ilçede öğrenci taşıma hatlarının uygulamaya geçeceğini söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Yahya Murat Yavuz, “Önceden şöyleymiş, böyleymiş bizi ilgilendirmiyor. Bize gelen emir yazısında öğrenci servislerinin uygulamaya geçeceği emri var. Bizde Belediye Başkanlığına bu konuda yazımızı gönderdik. Belediye Başkanlığı da ihaleye çıkacakmış bu kısmı da bizi ilgilendirmiyor. Biz bu işin uygulamaya geçmesi ve denetimi konusunda yetkiliyiz. Bu işin dönüşü yok kanun emretmiş bizde uygulayacağız. Öğrenci servislerinin şehiriçi taşıma yapan minibüsçüleri çok etkilemeyeceğini düşünüyorum. Bu konuda sizin yaptığınız eylem yerinde değil.” dedi. 

ZAMANINDA BİZİ KANDIRMIŞLAR

Önceki yıllarda öğrenci taşıma işlemi için belediyeden hat aldıklarını iddia eden bazı minibüsçüler, “önceki dönemlerde bizi kandırmışlar. Öğrenci taşınacaksa bizim hakkımız olmalıydı. Belediyenin taşıdığı öğrenci işlemini hatlarıyla dökük araçlarıyla dairelerimi satıp devraldık. Zarar ediyoruz ve sermayemiz gün geçtikçe eriyor. Öğrenci taşıma işlemi yapılacak ve bu iş ihaleye çıkacaksa bu ihale bizim hakkımız bize verilmeli” dediler.

Başkan Özmeral, “Herkes ihaleye girer, kimseye bu konuda ayrıcalık yapamayız. 10 adet ihaleye çıkan C plaka dolarsa bir 10 adet daha ihaleye çıkarırız. Kimsenin tek eline bırakmayız” dedi.  S.S. 21 Nolu Şehiriçi Toplu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Selahattin Kanlı ve üyeleri, ihalenin iptal edilmesinin söz konu olmadığından dolayı ve yapılacak öğrenci taşımalarda yapılacak bir şeyin kalmadığını, Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından da öğrenci servislerinin nasıl bir durumda olacağının anlatılmasının arından ikna oldular ve araçlarının başına geçerek vazifelerine devam ettiler.

 

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...