´´Şehirlerarası otoyollarda İlimizi tanıtıcı hiçbir yer yok´´

28 Ekim 2013 18:01

Sincer limited Şirketi sahibi Yakup Sincer, bugüne kadar belkide kimsenin dikkatini çekmeyen ancak oldukça önem arzeden bir fikri ortaya koydu. Keçiborlu mevkiine ya da Organize Sanayi Bölgesi arazisi üzerine aynı Afyonkarahisar'da olduğu gibi ilimizin marka değerlerini tanıtıcı bir mekan açılması gerektiğini ifade eden sincer, ''Valiliğimizin de desteği ile burada bir ticari bölge oluşturulabilirse, bölgemize ait ürünlerin organik bir pazarı oluşturularak Türkiye’ye tanıtımı ve pazarlamasının yapılacağına inanıyorum'' dedi.

Isparta'nın Türkiye'de sayılı iller arasında yer almasını Ispartalıların sayısı her geçen gün artmaya başladı. Son olarak Sincer limited Şirketi sahibi Yakup Sincer, Isparta'nın marka değerlerininin daha iyi tanıtılacağını düşündüğü yeni bir projeyi ortaya koydu.

OSB'DE İL ÖZEL İDARE'NİN

75 DÖNÜMLÜK BİR ALANI VAR

Kendisi de Keçiborlulu olan Sincer, ilçelerinde Etibank'ın 1994 yılında kapandıktan sonra istihdam olmadığı için genç nüfusun göç etmeye başladığını ve emekli ve yaşlı nüfusa sahip olduklarından her yıl ilçenin nüfusunun azaldığına dikkat çeken Sincer, ''Oysaki Keçiborlu Türkiye’nin neredeyse birçok ilini birbirine bağlayan, Isparta’nın giriş ve çıkışını sağlayabilecek bir anayol üzerinde konuşlanıyor. İlçemizin imar planı çok eski olduğundan dolayı anayol üzerinde ticari alanlar bulunmamaktadır. Küçük ve büyük yatırımcıların da önü kapanmaktadır. İlimizde üretilen gül ürünleri, kiraz, elma ile meyve ve sebzelerde o yolda geçen binlerce araca tanıtımı ve pazarlaması yapılamıyor. Bu konuda Organize Sanayi’nin yanında bulunan İl Özel İdaresi’ne ait 75 dönümlük bir alan var. Valiliğimizin de desteği ile burada bir ticari bölge oluşturulabilirse, bölgemize ait ürünlerin organik bir Pazarı oluşturularak Türkiye’ye tanıtımı ve pazarlamasının yapılacağına inanıyorum.

AFYON NASIL BAŞARDIYSA BİZ DE BAŞARIRIZ

Afyon, lokumu, kaymağı ve sucuğu ile bir marka oldu. Ancak bizim Isparta yöresinin bir pazarlama ve tanıtım yeri yok. En güzel yerin de o yol üzerinde olduğunu düşünüyorum. Bir Afyon ili gibi Ispartamızın da tüm Türkiye’ye tanıtılabileceğine inanıyorum'' dedi.

 

Bu haber 1099 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...