Türkiye´den 1000 Avro daha ucuz teklif ediyorlar

28 Ekim 2013 18:03

Dünya Gül yağı üretiminde lider konumda olan Türkiye, aynı başarıyı pazarlamada sağlayamaz hale geldi. Komşumuz Bulgaristan gül üreticilerine yakıt desteği sağlayınca piyasaya daha ucuz ürün vermeye başladılar. Hal böyle olunca kozmetik firmaları ilk önce Bulgaristan'dan ürün alıyor, yetmediği takdirde mecburen Türkiye'ye yöneliyor.

Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili ve gülyağı ve lavanta çiçeği üreticisi Mehmet Ali Doğan, sektörde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Bulgaristanla dünya pazarında rekabet etmekte büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Doğan, bunun en büyük sebebinin Bulgaristan'ın üreticisini desteklemesi olduğunu söyledi.

BULGARİSTAN YAKIT DESTEĞİ SAĞLIYOR

1985 yılından bu yana gülyağı konusuyla ilgilendiğini 2011'de OSB'den yer alarak fabrikasını oraya taşıdığını belirten Doğan, ''2 yıldır da orada gülyağı, lavanta ve kekik yağı üretimi yapıyorum. Gülyağı ihracatını Fransa’ya yapıyorum. Kekik ve lavantayı da iç piyasada İstanbul’daki tüccar arkadaşlara veriyorum. Aynı zamanda lavanta çiçeğini de alıp, satıyorum. Gülyağı konusunda sanayicilerimizin sıkıntıları var. Bulgaristan’da devlet sanayicilerin yakıt parasını destekliyormuş. Bu yüzden Avrupa’ya gülyağını bizden 1000 Avro eksik teklif ediyorlar.

ÖNCE BULGARİSTAN'DAN ALIYORLAR,

YETMEZSE TÜRKİYE'YE YÖNELİYORLAR

Böyle olunca biz Avrupa’ya gülyağını satmakta zorlanıyoruz. Önce Bulgaristan’ın yağını alıyorlar, ihtiyaç olursa Isparta’dan yağ almaya çalışıyorlar. Bu konuda ciddi sıkıntılarımız var. Devletimizin gülyağı üreticilerimize yakıt parası desteği vermesini istiyoruz'' diye konuştu.

Bu haber 777 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...