AGF yönetimine Isparta damgası

29 Ekim 2013 18:21

Gazeteciler Federasyonu’nun ilk olağan genel kurulunda Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan Genel Başkan Yardımlığına, Yunus Özler Denetim Kurulu Üyeliğine ve Nasuh Özkan Haysiyet Kurulu üyeliğine seçildiler.

Yeni kurulan ve merkezi Antalya’da bulunan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu hafta sonu birinci genel kurul toplantısını yaptı. Cumartesi günü saat 10.00’da Antalya Delphın Palace Hotel’de başlayan toplantıya; Federasyon Genel Başkanlığına seçilen Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni başta olmak üzere Akdeniz Bölgesinde bulunan illerin Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve üst delegeleri ile katıldı. Isparta’dan ise kongreye; Cemiyet Başkanı Şevket Karahan, Başkan Yardımcısı Emre Altuğ, Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreter Yunus Özler ve Nasuh Özkan katıldılar.

Birinci olağan genel kurul toplantısında ilk olarak divan teşekkülü gerçekleştirildi. Buna göre; Divan Başkanlığına; Abdülkadir Kalender, Divan Başkan Yardımcılığına İdris Taş ve Katipliklere ise; Yunus Özler ve Haşmet Öyken oy birliği ile seçildiler. Toplantının açılış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Mevlüt Yeni; “Akdeniz Gazeteciler Federasyonumuzu 12 Eylül 2013 tarihi itibariyle kurmuş bulunuyoruz. Şuana kadar  geçici yönetim kurulu ile yönetilen federasyonumuzu bugün burada yapmakta olduğumuz seçimle genel kurul toplantısı ile asil yönetim kurulunu belirleyerek yolumuza devam edeceğiz.

Bu konuda ülkemizin 5 bölgesinde Gazeteciler Federasyonu kuruldu. Onlardan birisi de Akdeniz Bölgesidir. Federasyonumuzda Antalya’nın yanı sıra Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Konya ve Adana Gazeteciler Cemiyetleri bulunuyordu. Buna son olarak İskenderun’u da ekledik. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız sayın Nuri Kolaylı’nın başkanlığını yaptığı Marmara Gazeteciler Federasyonumuz bu işe öncelik ederek ilk kongrelerini yaptı ve bizde ardından bugün itibariyle kongremizi gerçekleştiriyoruz.

Biz bu yola, Akdeniz bölgesindeki tüm cemiyetleri bir araya getirme ve bu cemiyetlerimizde üye olan meslektaşlarımızın sorunlarının çözümlenmesi için yola çıktık. Ancak, kamuoyunda bu oluşum Türkiye Gazeteciler Federasyonuna alternatif olarak kurulmuşuz gibi pompalanmaya çalışılıyor. Böyle bir durum yoktur ve bizim federasyonumuz tamamen bağımsız bir federasyondur. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde bölgelerde oluşan bu Gazeteciler Federasyonları bir araya gelerek konfederasyonu oluşturacaklar.

Bizler, federasyonumuzu oluşturan illerin Gazeteciler Cemiyetlerindeki gazeteci arkadaşlarımızın dertleriyle dertlenecek ve sorunlarının çözümü için çalışacağız. Zira, biliyoruz ki yerel medyamızın başta özlük hakları olmak üzere çok sayıda sorunları var. Bu sorunların daha hızlı bir şekilde çözümü için böyle bir örgütlenmeye ihtiyaç vardı ve bunu gerçekleştirdik.

Kurmuş olduğumuz bu federasyon Akdeniz bölgesinde 10 ili kapsıyor. Şuanda 6 Cemiyetimiz federasyonumuz kapsamındadır. Önümüzdeki zamanda diğer illeri de federasyonumuza dahil etmeyi planlıyoruz. Yeni olduğumuz için henüz logomuz da yok, ilk olarak logo çalışması yapacağız. Bizim için eğitim konusu çok önemli. İkinci olarak eğitim çalışmalarına başlayacağız. Federasyonumuzun kurulmasında Abdülkadir Kalender abimizin büyük gayret ve emekleri olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum. Federasyonumuz Akdeniz Bölgesine hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Kongrede daha sonra bir konuşma yapan Divan Başkanı Abdülkadir Kalender de konuşmasında; “Amacımız burada gazetecilik mesleğini en iyi şekilde temsil etmek ve edilmesini sağlayarak gelecek nesillere de bu şekilde devretmektir. Aslında, bu federasyonumuzu kurarak bir tarih yazılmıştır. Yarım asrı aşan gazetecilik sürecimde her zaman bu mesleği en iyi şekilde yapmaya çalıştım ve bundan sonra da bu şekilde devam edeceğim” dedi.

Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da konuşmasında; “Bu bölgesel Federasyonlar birleşerek konfederasyonu  oluşturduğunda gazetecilik mesleğini onuruna yakışır bir noktaya getireceğiz. Bu konuda çok ciddi çalışmaların yapılacağını göreceksiniz. Anayasa’da gazetecileri temsil eden hiçbir kurum yok. Bu bizim mesleki anlamda güçsüz kılıyor. Meslek etiğimizi olumsuz etkiliyor. Simitçinin eline fotoğraf makinesi verilip gazeteci yapılabiliyor. Bu işe bir standart getirilmelidir. İnşaallah bir bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve daha önce geçici yönetim kurulu tarafından yönetilen federasyon, yapılan seçimler neticesinde asil yönetim kurulu ve diğer organlarına kavuşmuş oldu.

Buna göre; Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Mevlüt Yeni, Ahmet Yetişen, Şevket Karahan, Ali Cihangir , Şehmuz Aslan, Abdülkadir Kalender, Abit Vanlı.

Denetim Kurulu : Yunus Özler, İdris Taş, Ufuk Aktuğ,

Onur Kurulu: Haşmet Öyken,  Hamit Açar, Nihat Mazmanoğlu

Yüksek İstişare Kurulu: Faruk Aktemur, Nasuh Özkan, Bostan Yılmaz, M. Hanifi Temizyürek, Taner Deniz

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...