Eksiklikler gideriliyor

29 Ekim 2013 18:24

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce şehrin çeşitli caddelerindeki altyapı ve asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a ise gencinden yaşlısına yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür yağıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin kendi imkanları ile sürdürdüğü altyapı ve asfalt çalışmalarını yerinde incelerken, bu çalışmalardan ilkini Kesikbaş Türbesi’nden, Gülcü Caddesi’ne ve devamında Emre Mahallesi’nin üstünden geçen 123 Cadde’ye bağlayan 119 Cadde’ce gerçekleştirdi. 119 Cadde’nin altyapısının uygun olmadığını, bu altyapı eksikliklerinin öncelikle yağmur suyu başta olmak üzere tüm sorunlarının çözüldüğünü belirtti. 119 Cadde’de tüm araç ve gereçlerin aralıksız çalıştığını ve bir yandan stabilize serme çalışmalarının diğer taraftan da ileri bölümde altyapının sürdüğünü dile getiren Başkan Günaydın, “Arkadaşlarımız çok iyi şekilde çalışıyor. Yeni hatlar oluşturulurken, eski hatların da tamamı elden geçiyor ve yenilenmesi gerekenler, yenileniyor. Son model teknolojik araçlar kullanılırken, ekibimizde teknik olarak çalışmalarını sürdürüyor. Senelerin eskitmiş olduğu bu caddemizi de yeniliyoruz. Ömrümüzü altyapıya veriyoruz. Bir şehrin, şehir olması için altyapısının ve asfaltının tam ve yeşillendirilmesi başta olmak üzere üst yapısının muntazam olması gerekiyor” derken, Gülcü Mahallesi sakinlerinden ise Başkan Günaydın’a teşekkür yağdı.

Bir vatandaş kendisinin bir başka partiye mensup olduğunu ancak altyapı ve diğer çalışmalarından dolayı Yusuf Ziya Günaydın’a oy vereceğini söylerken, “Güzel çalışmalarınızdan dolayı oyum sana” ifadesinde bulundu. Yine diğer mahalle sakinleri de “Çalışmalarınızdan dolayı hakikaten sizinle gurur duyuyoruz. Altyapıdan dolayı mutluyuz. Mahallemizin kanalizasyon başta olmak üzere diğer altyapı eksikliklerini gideriyor ve caddemizi asfaltlıyorsunuz bundan dolayı sizlere ve ekibinize teşekkür ederiz” dediler. Caddeden geçen bir öğrenci ise, “Başkanım yolumuzu yaptığınız için teşekkür ederiz” demesi Başkan Günaydın’ı oldukça mutlu ederken, tüm bu çalışmaların Ispartalılara hayırlı olması temennisinde bulundu.

119 Cadde’deki altyapı ve stabilize serme çalışmalarının ardından, Ayazma Mahallesi takından Antalya yoluna inen 234 Cadde’de de incelemelerde bulunan Günaydın, bu caddenin de geniş bir yol olduğunu, yeni gelişmekte olan bir yerleşim yerine uzanan caddenin de hemen yapılacağını duyurdu. Şehri bir bütün olarak gördüklerini, doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine planlamalar yaptıklarına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu caddemizi de şehrin uç kısmı olmasına rağmen planlamamıza aldık ve bu caddemizi de bitiriyoruz. Caddemizde altyapı yenilenecek, yağmur suyu ana hattı çekilecek, ızgaraları konacak ve dayanıklı asfaltla kaplanacak. Her caddemiz kendine has özellikle taşıyor. Bu caddemizde birkaç yıla kadar en sık kullanılan yollardan birisi haline gelecek” şeklinde konuştu.

Başkan Günaydın incelemelerini Demirköprüden, Halıkent Mahallesi yoluna çıkan 145 Cadde’de sürdürdü. Bu caddenin de kendisine has önemli sorunlar taşıdığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, caddenin yorgun asfaltının kaldırıldığını belirterek, altyapı çalışmalarına başlanacağını aktardı. Günaydın, “Bu caddemiz Gülcü ve Ayazma Caddelerini bölen bir caddemiz. Buradaki ana sorun bu caddemizin hiçbir yağmur suyu ana hattının bulunmaması. Yukarıdan gelen yağmur sularımızı bu caddemizde kestiğimiz zaman alt mahallelerimizi daha da rahatlatmış olacağız. Yani aslında bir bakıma bu caddemize döşeyeceğimiz yağmur suyu hattı ile baraj yapmış oluyoruz. Yine caddemiz üzerinde oturan halkımızın da tesisatlarını kontrol ediyoruz. Eskimiş olanlar yenilenecek” dedi.

Şehrin Antalya yolu ile birlikte 4 ayrı noktasında çalışmaların devam ettiğini 8-10 gün içerisinde bu caddelerin yapımının tamamlanacağına değinen Günaydın, “Ortalama 2,5 günde bir caddemizi bitirmiş oluyoruz. Caddelerimiz üzerinde bulunan kaldırımdaki ağaçlandırmalarla şehrimize ayrı bir estetik de katmış oluyoruz. Yapılan tüm bu çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 

 

 

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...