Isparta teşvikte yine 2’nci bölgede kaldı!

29 Ekim 2013 18:35

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 81 ili kapsayan yeni teşvik raporunu açıkladı. Tüm gözlerin çevrildiği bu raporda ilginç bir detay ise göze çarptı. Raporun 209. sayfasında “Isparta’nın üçüncü ya da dördüncü bölgede yer alması”na yönelik bir not düşülmesine rağmen ilimiz yine ikinci bölgede kaldı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP’li vekillerin rapordan “bi haber” olduğunu belirterek “Teşvik yasağı bir il olarak kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Isparta’nın kaderini belirleyecek raporlar arka arkaya açıklanıyor. İlk olarak Çevre Düzeni Planı raporuyla sarsılan Isparta şimdi de Yeni Teşvik Raporuyla sarsıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı herkesin uzun zamandır merakla beklediği yeni raporunu açıkladı.

İLK ÖNCE HEYECANLANDIK ARDINDAN YİNE HÜZNE BOĞULDUK

Raporun 209’uncu sayfasında ilimizle ilgili yer alan ibareler ilk olarak Ispartalıları heyecanlandırdı. Çünkü bu sayfada Isparta’nın yıllardır istediği teşvikte üçüncü ya da dördüncü bölgede kalması gerektiği belirtiliyordu. Ancak bölgeler açıklandığında Isparta’nın yine mevcut yerinde yani ikinci bölgede kaldığı görüldü. Konuyu değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’nın teşvik yasağı bir il olarak kalmaya devam ettiğini söyledi. Gerçekten 209. sayfada Isparta’yla ilgili ibareleri gördüklerinde kendilerinin de çok heyecanlandığını ancak sonucun yine hüsran olduğunu bildiren Yalçın, şu açıklamayı yaptı; “

“KONU KENDİ MEMLEKETLERİ

OLDU MU PEKALA DEĞİŞTİRİYORLAR!”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni teşvik raporunu hazırladı. Isparta’nın kaderini etkileyen en önemli konu da teşvik. Ama AKP maalesef Isparta’yı mağdur etmeye devam ediyor. Teşvikle ilgili konuştuğumuzda ise ‘siyasi şov yapıyorlar’ diyor. Daha sonra kendileri çıkıp SG kriterlerinin değiştirilmesi gerektiğini, Isparta’nın olması gerektiği yerde olmadığını ifade ediyorlar. ‘Ayet değil, hadis değil bunlar değiştirilecek şeyler’ diyorlar. Ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıkıp ‘Oyun oynanırken kurallar değiştirilemez’ diyor. Ama konu kendi memleketleri oldu mu pekala değiştiriyorlar! Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yapmış olduğu açıklamada SG kriterlerinin bölgedeki değişiklerle yeniden gözden geçirileceğini ve illerin yerleri konusunda acil değişikliğe gidileceğini açıklamıştı. Ama gördüğümüz üzere sürekli geçiştiriliyoruz. Son düzenlemeyle Isparta yine teşvikte 2. bölgede yer aldı. Bu bölgede yer almamız demek teşvikten yine yararlanamayacağız anlamına geliyor.

“VEKİLLERİMİZ BUNLA UĞRAŞACAKLARI

YERE YAPILANLARI KÖTÜLEMEKLE MEŞGULLER”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hazırlamış olduğu 81 il raporunun 209. sayfasında sanayi sektörüne yönelik güncel sorunlar ve çözüm önerileri bölümünde Isparta’nın 3. yada 4. bölgede yer almasına yönelik bir yazı vardı. Zamanında birlik olup bu konuyu çözmemiz gerektiğini belirtmemize rağmen yine geçiştirildi. Yeni düzenlemede yine 2. bölgede kaldık. Teşvik yasağı bir il olarak kalmaya devam edeceğiz. Devlet desteğini almamız bu şartlarda mümkün değil. AKP’li vekillerin acilen bir çalışma başlatması gerekiyor. Kaderimiz böyle olmamalı. Bakanlık raporundan bi haber olan AKP vekillerinin 209. sayfada bulunan Isparta’yla ilgili kısmı okumalı ve bakanlıklara gidip hakkımızı aramamız gerekiyor. Ancak vekillerimiz bununla uğraşacakları yere Isparta’da yapılanları kötülemekle meşguller. Almış oldukları oy oranına güvenerek yaptıkları açıklamalar siyasi seviyeyi düşürmektedir! Isparta için bir laf söylenecekse bunu AKP söyleyemez! Geçen 11 yılda ilimize kazandıramadıkları ortada. Yarımız aç ve işsizdir. Sosyal çöküntü içindeyiz. Nuri Uzaktaş ve Sayın Özel; Biz siyasi şov peşinde değiliz. Isparta’nın hakkını savunuyoruz.

“İLGİLİ KURULUŞLAR BUNU BAŞARMIŞTIR”

Öte yandan Bakanlık raporunda Isparta’ya ilgili olumlu ibarelerin çıkmasının altında da ilgili kuruluşlarının yaptığı çalışmalar yatıyor. Ancak devasa ekonomilere sahip illerle aynı kategoride yer aldıran anlayış Isparta’yı mağdur etmektedir.”

 

 

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...