“Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

29 Ekim 2013 18:36

AKP Milletvekili Recep Özel, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda CHP İl Başkanı Vedat Şenol’u “cahillikle” suçlamıştı. Şenol bu açıklamanın ardından Özel’e yüklendi. Isparta’nın kaderini belirleyecek olan Çevre Düzeni Planı konusunda göremediklerini gördükleri için “cahillikle” suçlandıklarını bildiren Şenol, “Bir Vali iki milletvekilinin yapamadığını yapıyor. AKP yönetimi bu konuda başarısızlığını ve suçunu biliyor” dedi.

2014 yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi parti temsilcileri birbirleriyle tartışmaya devam ediyor. Son olarak Isparta için önem arz eden Çevre Düzeni Planı (ÇDP) konusunda fikirlerini gündeme getiren siyasiler büyük bir anlaşmazlık içine girdi. Muhalefet kanadı raporun yetersiz olduğunu ifade ederken iktidar kanadı ise bu durum karşısında sessizliğini koruyor. 

“CAHİLLİKLE” SUÇLADI

AK Parti Milletvekili Recep Özel, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Vedat Şenol’u hedef alarak ÇDP raporu konusunda kendisini “cahillikle” suçlamıştı. Bu açıklamanın ardından Şenol da Özel’e göndermede bulundu. Neden cahil olduklarını anlamadıklarını ifade eden Şenol, şu açıklamayı yaptı; “AKP Milletvekili Recep Özel, bizim hakkımızda cahil olarak fikir bildirmesini anlamadım. Niye cahiliz? Konu hakkında fikir bildirdik, araştırdık inceledik. Hepsi olacak denilen projelerdi hiç biri olmadı. Sonra Recep Bey, ‘Rapor değişmez’ diyerek atlatmaya çalışıyor. O zaman rapor hazırlamaya gerek yok! O dönemde de AKP iktidardı şimdi de. O kadar açık ki Çevre Düzeni Planı (ÇDP) raporunda Isparta’da olması gereken AKP Milletvekillerinin de sürekli ‘programda var’ dedikleri hiçbir şey yok. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış! Hem hiç bir şey yapmayacaksın hem de elindekileri kaybedip, ‘bunlar söz verildi’ deyip örgütleri suçlayıp, bağıracaksın. Ne yaptın! ÇDP raporunu herkes inceledi. Bizden önce görüş bildirenler de oldu. Kendi İl Genel Meclis Başkanları AKP’li. O da bizim gibi görüş bildirdi. İnsaf demekten öte bir şey bulamıyorum.

“SUÇLARINI BİLİYORLAR TELAŞ İÇİNDE

SAĞA SOLA SALDIRIYORLAR”

AKP yönetimi bu konuda başarısızlıklarını, suçlarını biliyorlar. Ama suçluluğun telaşı içinde saldırıya geçiyorlar. Bize cahil demelerinin hiçbir mantığı yok. Hep araştırıp görüş bildiriyoruz. Biz cahil değiliz. Sizin göremediklerinizi görüyoruz. Sayın Valimiz Vahdettin Özkan göreve geldiği günden bu yana bu konulara duyarlılık gösterdi. Bilgilendirmelerimizi ciddiye aldı çünkü araştırıyor. Elma Konseyi gibi ciddi bir çalışmaya girdi. Ama Sayın vekiller Ankara’dalar, bakanlıklarla diyalog halindeler ve ‘şunu yapıyoruz’ diyerek beyanat vermekten başka bir şey yapmıyorlar.

“BİR VALİ İKİ MİLLETVEKİLİNİN

YAPAMADIĞINI YAPTI”

Vali bunların yapamadığını yaptı. Sonuç almak ise bir noktadan sonra olur ama gayreti görüyoruz. Sayın vekiller ‘AKP’nin iradesi budur’ diyerek ortaya bir şey koysalardı daha iyiydi. İlgili bakanlıklar Isparta’yı cezalandırmayı kafaya koymuşlar. Vekiller de bunu biliyorlar ve altından kalkamadıkları için sağa sola suç atıyorlar. ÇDP raporu konusunda hiç bir fikirleri yok. Geçtiğimiz günlerde sorduk hala cevap yok! Verilen bilgiler sümen altı mı edildi? Sayın Özel böyle bir açıklama yapacağına ‘Biz yapamıyoruz’ deseydi de millet umutlanmasaydı! ÇDP raporunun neresinde olduğumuzu Ispartalı bilmiyor. İlgili kuruluşların da bu konuda hiçbir çalışması yok. Üst düzey bürokratlar bir danışman eşliğinde bu raporu hazırlamışlar. Ama hep birlikte bunun hakkından geleceğiz.

“UZUN YILLAR KARŞIMIZDA HÜKÜMETİN VALİSİNİ

GÖRÜYORDUK ŞİMDİ DEVLETİN VALİSİNİ GÖRÜYORUZ”

Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’ın, Isparta’ya geldiği günden buyana gösterdiği performans olağanüstü. Hep pozitif olarak sorunları çözme konusunda çaba sarf ediyor. Isparta’da uzun yıllar hükümetin valisini görüyorduk. Devletin valisini karşımızda görmek bizi çok mutlu ediyor. Vali Özkan’ı Isparta için büyük bir kazanç olarak görüyorum. Kıymetini bilmeliyiz.” 

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...