Uluborlu’da ‘Cumhuriyet’ coşkusu

29 Ekim 2013 18:44

29 Ekim Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 90. yıldönümü münasebetiyle 28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 13:00'de Uluborlu Cumhuriyet Meydanında Çelenk Sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma törenini müteakiben Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

29 Ekim 2013 Salı günü Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde saat 09:30'da İlçe Kaymakamı Adem ÇELİK makamında tebrikleri kabul etti. Saat 10:00'da Cumhuriyet Meydanında öğrencilerimiz, ilçe halkımız ve protokolün toplanmasının ardından kutlama programına devam edildi.

Kaymakam Adem ÇELİK, Garnizon Komutanımız İhsan ÇINAR ve Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ öğrenciler ve halkın bayramını kutladılar. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakamı Adem ÇELİK yaptı. Öğrencilerimizin seslendirdiği birbirinden güzel şiirlerin ardından Uluborlu Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterilerine geçildi.

Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümü münasebetiyle ilçemiz okullarında düzenlenen atletizm ve "Cumhuriyetimiz ve Atatürk" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi.

Kutlama etkinlikleri Çakır Hasan Ortaokulu bandosu eşliğinde resmi geçit töreni ile devam etti.

Programın son kısmında Çakır Hasan Ortaokulu öğrencilerinin Sebahattin GÖL yönetiminde müzik dinletisi yer aldı.

 

 

 

Bu haber 1450 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...