SDÜ, AB fonlarından 200 bin Avronun üzerinde hibe aldı

1 Kasım 2013 16:32

SDÜ, Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Uysal, “Avrupa Birliği Çerçevesinde Turizm Sektöründe Dil Becerilerinin Geliştirilmesi Projesiyle” Isparta’ya bir kazanım sağladıklarını bildirdi. Uysal, hem 19 öğrencinin kolayca yabancı dil öğrendiğini, hem Isparta’nın tanıtımının en iyi şekilde yapıldığını hem de 200 bin Avro’nun üzerinde hibe almayı başardıklarını açıkladı.

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi, önemli bir projeye imza attı. Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Uysal, dün SDÜ Konukevi’nde düzenlenen toplantı’da başarıyla tamamladıkları Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi (IMLIT) Projesi’ni açıkladı.

Isparta’nın ve SDÜ’nün yürütücülüğünü yaptığı ilk Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi projesinin hem mesleki hem de sosyal becerilerin geliştirilmesi amacıyla yaşam boyu öğrenme faaliyetlerini içeren bir program olarak tanımlandığına dikkat çeken Uysal, 19 öğrencinin Almanca ve İngilizce kurslar aldığını söyledi. Özellikle sosyal medya üzerinden haftada 3 gün boyunca ağırlıklı olarak yazılı sohbet yapıldığını belirten Uysal, ayrıca öğrencilerin Almanya’nın Erfurt şehrinde 6 hafta boyunca dil kursuna katıldıklarını da aktardı.

NORMAL İŞİNDE ÇALIŞARAK DİL ÖĞRENMEK OLDUKÇA ZOR

İnsanların günlük çalışma hayatından zaman ayırarak dil öğrenmesinin zor olduğunu ve bu projenin en güzel tarafının akşamları sosyal medya üzerinden sohbet ortamında dil öğrendiklerini bildiren Uysal, “Proje sayesinde özellikle yurt dışında ilimizin tanıtımını sağladık ve katma değer kattık. Bununla birlikte Isparta için farkındalık yarattık” diye konuştu. 

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...