“Bu alan bize yetmiyor!”

1 Kasım 2013 16:37

9. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı dün Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı. Geniş katılımla yapılan fuarın açılışında yine alanın yetersizliği gündeme geldi. Belediye Başkanı Günaydın, daha önce yapılırken çöken Gökkube Uluslararası Fuar Alanının yılbaşına yetiştirileceğinin sözünü verdi.

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı geniş katılımlı bir organizasyonla açıldı. Açılışa; Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Tarım ve ziraat alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

“FUAR ALANIMIZDA SON 2-3 YILDIR CİDDİ SIKINTI YAŞIYORUZ”

İlk konuşmayı yapan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, son 2-3 yıldır gerçekleştirilen fuarlarda ciddi sıkıntılar yaşandığını aktardı. Mevcut alanının taleplere, istenilen ölçülere cevap veremediğini ve bu durumun fuara katılmayı düşünen ve daha fazla, farklı firmaları görmek isteyen ziyaretçiler için sıkıntı oluşturduğunu dile getiren Adar, “Bu nedenle tüm altyapı hizmetleri tamamlanmış, modern ve işlevsel bir fuar alanına ihtiyacımız olduğu ortadadır. Tarım ekonomimizin istenilen hedeflere doğru yol almasını istiyorsak, teknolojik hedeflere, bilgi paylaşımına, yeniliklere, iletişime açık olmamız gerekiyor. İşte fuar alanları aradığımız bu ortamları bize sağlayan en güzel alanlardır” dedi.

“MESAJI ALDIM FUARI GÖÇÜRMEDEN YAPACAĞIM”

Öte yandan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Adar’ın fuar alanın yetersiz kaldığını ve daha büyük bir alana ihtiyacımız olduğunu belirterek kendine mesaj verdiğini söyledi. Daha önce Gökkubbe Fuar Alanı yapım çalışmalarına başladıklarını ancak iskele hatasından dolayı alanın çöktüğünü hatırlatan Günaydın, “Bu açılışı her yıl yapıyoruz. İlimizde 9. kez düzenlediğimiz bu açılışta Isparta’da Tarım Fuarı’nın bir ihtiyaç olduğu anlaşılmaktadır. Buradaki hacimsel mevcut alanımız iyi ki yapılmış. Ama artık dar geldiğini ve yetmediğini görmekteyiz. Sayın Adar nasıl bir istekte bulunduğunu bize bildirdi. Bize bunu bildirirken ‘Artık bu fuarı göçürme. Göçmeden yapalım ve işi bitirelim’ diyor.  Bize ‘bu fuarı bir an önce bitir ve ver’ anlamında söylemişti. Bir önceki açılışta da bizden yine fuar alanı istemişti. Biz de hemen harekete geçtik. Ulusal ve uluslar arası bir fuarın yapılabileceği bir fuar alanının projelerini çizdik. Belediyenin kendisine ait olan 50 dönümlük arazide çalışmalara başladık.

Isparta’da ve Türkiye’de güzel bir bina olarak kabul edilebilmesi için özel bir yapı olsun dedik. Isparta’ya layık, olağanüstü bir yapıyı kazandırmak isteyeceğim. Neden istemeyeyim? Isparta benim memleketim. Ben de mimarım. Böyle bir çalışmayı yapmamızın normal olduğunu düşünüyorum. Bizi seven dostlarımız üzüntü içerisine girdiler ve bizi desteklediler. Ama bunu fırsat bilip de rekabet şeklinde konuşanlar da oldu. Onlar maalesef sevindiler. Ama onlar sevinemeyecekler. Üzülen dostlarımız sevinecekler. Her şerde bir hayır vardır diye bir söz var. Gökkubbe olayından sonra bunu da gördüm” dedi.

GÖKKUBEYİ YILBAŞINA DOĞRU BİTİRECEĞİZ

Mevcut alanın bazı alanlarda ihtiyaç gördüğünü ancak fuar gibi organizasyonlarda ihtiyacı karşılamadığının altını çizen Günaydın, “Onun için Gökkubbe Fuar Alanı’nı yılbaşına doğru bitireceğiz. İlave projelerimizle birlikte bitirmeyi düşünüyoruz.  Çünkü burası proje hatasıyla değil, bir yapım, müteahhit, montaj iskele hatasıyla göçtü. Belki müteahhitte böyle bir projeyi ilk defa yapıyordu. Artık yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz” şeklinde konuştu.

İYİ BİR ORGANİZASYON

Son olarak görüşlerini dile getiren Vali Vahdettin Özkan ise “Fuarın Isparta’nın bitkisel, hayvansal üretimine, kırsal kalkınmaya, bütün girdileriyle, ürünleriyle ve ticaretiyle ilgili daha Isparta’daki tarıma gönül vermiş kişilerin emeklerinin karşılığını görebildiği iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış sonrası katılımcılar içeri girerek fuarı gezdi. Fuar, Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda 3 Kasım’a kadar açık kalacak.

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...