Eğirdir’deki Atatürk Anıtı beğeni topluyor

4 Kasım 2013 15:15

Eğirdir Belediyesi tarafından Tarihî Eğirdir Kalesi önüne yapılan Atatürk Anıtı en küçüğünden en yaşlısına, sivil toplum kuruluşlarından siyasi parti temsilcilerine varıncaya kadar büyük her kesimden beğeni topluyor ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür ve takdir ziyaretleri devam ediyor.

Eğirdir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Erdoğan Engül, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2004 yılında Belediye Başkan Adayı olan Edebiyatçı, Araştırmacı Gazeteci Yazar İlhan Şimşek ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Millî Hatibi Emekli Tarih Öğretmeni İbrahim Sarıdaş birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaret ederek Belediye tarafından yapılan Atatürk Anıtı ile Cumhuriyet Bayramı’nın coşkulu kutlanmasından dolayı teşekkür ettiler.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Millî Hatibi Emekli Tarih Öğretmeni İbrahim Sarıdaş, “Eğirdir 28 Ekim’de tarihi bir gün yaşadı. Eğirdir’in milli meydanı Ata’sına kavuştu. Cumhuriyet’in kurucusu Ordumuzun Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtı’nın dikilmesinden dolayı çok mutluyum, çok huzurluyum. Ülkemizin manevi değeri olan Büyük Ata’mızın Anıtı’nı gerçekleştirdiği için Eğirdir Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’e çok teşekkür ediyorum. Burada Büyük Atamızın sözlerini söylemek isterim. “Bu memleket tarihte Türk’tür, bugün de Türk’tür Ebediyen Türk Kalacaktır. Varlığımız Türk Milletine Armağan Olsun, Ne Mutlu Türk’üm diyene” diyorum Sayın Başkanımızı tekrar kutluyorum” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Erdoğan Engül, Sayın Başkanımıza ziyarete geldik. Yapılmış olan Atatürk heykeli, Eğirdir halkını kaynaştırır bir hale getirmiştir. Burada Sayın Başkanımıza yaptığı işlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim de emeğimiz oldu. İlk başlangıçta Başkanımızın odasına, Sayın Paşam, Sayın Kaymakamım, ADD Başkanı olarak ben ve Kurmay Başkanım birlikte olduk. Bir yıl içinde belirli bir seviyeye geldi. Allah’ın izniyle heykel de yerine kondu. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi 2004 Belediye Başkanı Adayı Edebiyatçı, Araştırmacı Gazeteci Yazar İlhan Şimşek, “Eğirdir tarihi yönüyle çok zengin bir belde. Bir beldenin adının kalıcı olması için, tarihi eserlerinin yanı sıra o beldeye hizmet eden kişilerin yaptıkları ile de anılır. Bunlar esas beldeyi geliştiren güzelleştiren kavramlardır. Kişiler ve makamlar gelip geçicidir. Eserler kalıcıdır. Baki olan kubbede hoş bir seda imiş diyen Baki gibi, yapılan eserlerde kişilerin kendini geleceğe taşıması açısından son derece önemli. Atatürk Büstünün karayolu kenarında olması uygun değildi. Onu yapanlardan da Allah razı olsun 1980 yılında Tanış zamanında yapılan Atatürk Büstünden önce hiç Anıt yoktu. Tanış’ın yaptırdığı o anıt can simidi gibiydi. Gün geldi, zaman değişti, anlayış değişti, trafik yoğunlaştı yeni kavramlar ortaya çıktı. Bugün Eğirdir ilçesine hasretle yakışır bir Atatürk Anıtı dikildi. Eğirdir insanı daha rahat, psikolojisi daha iyi, huzur kavramı daha iyi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük coşkuyla kutlanırken Eğirdir ilçesinde de kutlamasının akşamında yapılan Fener Alayında bizler Tanış’ın yaptırdığı Anıtın önünde değil Osman Nuri Özmeral’in yaptırdığı anıtın önünde toplandık. Gerçekten büyük bir boşluk dolduruldu. Ben Eğirdir’i seven biri olarak, araştırmacı kişi olarak güzel sanatları içinde barındıran bir Edebiyat Öğretmeni olarak Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Kale Meydanımıza yakışan bir Atatürk Anıtımızı burada tesis etmekle gerçekten mutluyum. Eğirdir Belediyesi olarak iş ve işlemlerimizi saygıdeğer halkımız adına yapıyoruz. Bütünüyle fikir bazında, emek bazında hatta katılmasıyla, görmesiyle herkesin katkı yaptığına inanıyorum Atatürk Anıtı hakikaten uygun bir yer olan Kale Meydanı’na yakışan bir şekilde yerini buldu. Eğirdir’de yeni bir tarih başladı. Çelenk merasimlerinde iki karayolu arasında sıkışmış Anıttaki sıkıntıların giderilmesi yediden yetmişe herkesi sevindirmiştir. Bundan böyle, Kale Meydanı’mızda Atatürk Anıtımız var, Bayram Törenlerinde bir bütünlük arz etmiş oluyor. Ayrıca Dündar Bey Medresesi yanındaki Atatürk Anıtı’mız da aynen yerinde duracak. En küçüğünden en yaşlısına varıncaya kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu paylaşılarak yapılan bir konu. Hep birlikte paylaştık. ADD Başkanı ve yönetim kurulu, Saygıdeğer Kaymakamımız, Kıymetli Paşamız, A’sından Z’sine varıncaya kadar bütün halkımızla birlikte yaptık. Fikir birliği oldu. Paylaşmak güzeldi. Kimse tenkit etmedi. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılmasından dolayı çok mutluyum. Televizyondan ve gazetelerden görenler ve duyanlar arayıp bizleri tebrik ediyorlar. Ayyıldızlı Türk Bayrağımız, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmak ne bize yakışır, ne de bir başkasına yakışır. Bunlar bizim ortak kıymetlerimizdir. Selçuklu şehri Eğirdir’imiz tek yürek olarak birleşti. Bu konuda dolayısıyla herkes sevinçli herkes kucaklaştı. İnşaallah bundan sonra Anıtın etrafında güzel düzenlemeler olacak. Bu konuda sabırlı olmak lâzım. Güzel ve isabetli bir başlayış oldu, ilk çelenk merasimi yapıldı ve 90. yıl münasebetiyle Cumhuriyet’in kuruluşunun yıldönümü coşkuyla kutlandı. 90. yıl hatırası olarak bu eseri kabul edebiliriz. Bütün halkımızın hafızalarında güzel bir yer edecektir. Bu işler nasip işidir. Kaymakamımızın Paşamızın ve bizim Belediye Başkanlığımız döneminde nasip olmuş olabilir ama hep birlikte paylaştık. Çok mutlu olduk. Partiler üstü görüş, kucaklaşma Eğirdir’imizde birliktelik oldu. Eğirdir Belediyemizin hizmetlerini gören halkımızın tebrik etmesi bizi mutlu etti. Çalışmalarımız daha güzel bir şekilde devam edecek. İlçemizde Fener Alayı düzenlendi. Ayyıldızlı Türk Bayraklarımızı dağıttık, çok güzel coşkulu bir kalabalıkla yürüyüş yapıldı. Yeni yapılan Atatürk Anıtımız önünde toplanıldı. Mutlu iki ayrı gün yaşadık. Buradan lezzet alan keyif alan yaşlılarımız dâhil olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yaşanabilir bir Eğirdir için hep birlikte çalışalım, güzellikler hepimizin olsun.” diyerek ziyaretlerden dolayı teşekkür etti.

 

 

Bu haber 894 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...