Bu okuldan mezun olan işsiz kalmıyor

4 Kasım 2013 15:29

Öğrencilerin tek tercihi arasında yer alan ve sağladığı iş imkanı ile şu anda Anadolu Öğretmen Liselerini bile geride bırakan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Isparta’nın gözde okulları arasına girmeyi başardı. Okul Müdüresi Zafer Ulusoy, 6 alan ile Anadolu’nun en büyük Sağlık Meslek Lisesi olduklarını ve bölgeye hitap ettiklerini açıkladı.

Sessiz sedasız öğretim hayatına devam eden ve Akkent Mahallesi’nde kurulu bulunan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, şu anda öğrencilerin gözde okulları arasında yer alıyor. Türkiye’de çoğu okulda bulunmayan bölümleri içinde barındıran Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Anadolu’nun en büyük okulu konumunda. 

6 ALANI VAR

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdüresi Zafer Ulusoy, okulda 6 alanda eğitim verildiğini açıkladı. Anestezi ve Rehabilitasyon, Acil Tıp Teknisyenliği, Diş Protez, Sağlık Hizmetleri Sekreterliği, Tıbbi Sekreterlik ve Hemşirelik bölümlerinde toplam 647 öğrencilerinin bulunduğunu belirten Ulusoy, “Öğrencilerimizin 250’si Isparta ve çevre illerden. Diğerleri Isparta’nın ilçelerinden. Öğrencilerimizin çoğu Süleyman Demirel Eğitim Kampusu içerisindeki devlet yurdunda kalıyor” dedi.

YERLEŞTİRMELERDE FEN LİSESİ VE ANADOLU

ÖĞRETMEN LİSESİNDEN SONRA ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ

Bu yıl yerleştirme puanlarına bakıldığında Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ardından üçüncü sırada yer aldıklarını ifade eden Ulusoy, “Hatta bu yılki puanlarımızla Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi’ni geçmiş bulunuyoruz” dedi.

BÖLGEDEN YOĞUN ÖĞRENCİ TALEBİ VAR

Öte yandan fiziki yapı olarak da büyükşehirlerden sonra en kalabalık öğrenci sayısına sahip olduklarını belirten Ulusoy, şöyle devam etti; “Anadolu’da bu anlamda ‘En büyüğüz’ diyebiliriz. Türkiye’de diğer sağlık meslek liselerinde toplamda 8 alan var. Bizde olmayan alanlardan birisi Ortopedi, diğeri de Çevre Sağlığı. Bu iki bölümün atması az olduğu ve öğretmenimiz olmadığı gerekçesiyle açmadık. Ama yoğun bir öğrenci talebimiz de var. Okulun öğrenci kapasitesini üst sınırda kullanıyoruz. Bunun yanında 380 öğrencimiz Isparta merkezdeki kamu ve özel hastanelerde staj yapma imkanı buluyor. Özellikle Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Osman Aydın ile özel hastane yöneticileri ve başhemşirelere teşekkür ediyoruz. Çünkü bizim taleplerimizi karşılıyorlar. Aynı zamanda SDÜ Tıp Fakültesi bize destek veriyor. Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüdayi Kartöz de bize çok destek veriyor.

“LİSEDE SAYISAL DERS GÖRMEDİKLERİ İÇİN

ÇOĞU LİSANS EĞİTİMİNE DEVAM EDEMİYOR”

Diğer taraftan hemen hemen hiçbir öğrencimizi staj dışında bırakmadık. Bu konuda da Sağlık İl Müdürü Mehmet Karakaya’nın desteği çok fazla. Öğrencilerimiz yeter ki yetişsin istiyor. Bize ekibiyle birlikte tüm desteği veriyor. Amacımız; Öğrencilerimizi iyi şekilde yetiştirmek. İyi yetişsinler ve vizyonları olsun istiyoruz. Hepsinin lisans eğitimi görmesini istiyoruz. Ama lisans eğitiminde bir sıkıntımız var. Bizim öğrencilerimiz 10. Sınıftan itibaren sayısal ders görmüyorlar. Ama üniversite sınavında sayısal derslerden de sınava tabi tutuluyorlar. Görmediği konudan sınava tabi tutulunca başaramıyorlar. Ancak çok az oran olarak yüzde 10-15’lik kesim lisansa devam edebiliyor. Bunu YÖK ve MEB’e görüş olarak sundum.

OKULDAYKEN İŞ İMKANI YAKALIYORLAR

Bugüne kadar 390 mezun verdik. 100 öğrencimiz devlet memuru oldu. Diğerleri de lisans ya da önlisansa devam ediyor. Sadece 3 öğrencimiz polis okulunda öğrenim görüyor.

Antalya’da bir hastaneye gittiğinizde mutlaka bir öğrencimiz çıkıyor. Yaz döneminde İstanbul’dan bir hastane beni aradı. ‘Öğrencilerinize 1.800 TL maaş ve lojman veriyoruz’ dediler. Ben de öğrencilerime söyledim. Şuanda 4 öğrencimiz orada çalışıyor.

ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇOĞU TEK TERCİHLE BURAYA GELİYOR

Bölgeden çok talebimiz var. Özellikle Burdur ve Afyonkarahisar’dan talep çok fazla. İlk tercihlerde hemşirelik bölümünde 458-390 puanları arasında öğrenciler yerleştiler. 458 puanla Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi’ni geçtik. O öğrenci de tek tercih yapmış.  YATILI İMKANI SAĞLARSAK BÖLGEDE DEĞİL TÜRKİYE’YE HİTAP EDERİZ

Okulumuz yatılı değil. Yatılı olursa okulumuz tüm Türkiye’ye hitap eder. Şuanda bölgemize hitap ediyoruz.

SAĞLIK TURİZMİNE PERSONEL KATKISI SUNABİLİRİZ

Isparta’da sağlık turizmi olmalı. Aslında çok gelişebilecek potansiyel var. Üniversitemiz var onun dışında özel hastaneler ve kamu hastaneleri var. Zaten Isparta’ya gelen doktorlar ve sağlık çalışanları da buradan gitmek istemiyorlar. Türkiye’de yaşanabilecek şehirlerin arasında ilk sıralarda geliyoruz. Ayrıca güvenli bir şehir. Yakın akrabalarım var İstanbul’da oturuyorlar. Muayene olmak için Isparta’ya geliyorlar. İnternetten randevu alıyorlar buraya gelip muayene oluyorlar. Bölge hastanesi de yakın zamanda ilimize açılacak. Isparta’nın tüm sağlık personeli ihtiyacını tek başımıza okulumuzdan karşılayabiliriz. Bu da sağlık turizmini tetikleyen unsurlardan biri olmalı.”

 

Bu haber 1650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...