Osman Zabun aracı İHH’ya teslim etti

5 Kasım 2013 16:00

Ankara’da bir alışveriş merkezinde yaptığı harcamadan sonra çekilişle otomobil kazanan İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, aracı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Şube Başkanı Halil İbrahim Kardaş’a teslim etti. İHH Şube Başkanı Kardaş, genel merkezin aracı Kilis’teki mülteci kamplarında kullanılmak üzere değerlendireceğini belirterek, otomobilin yarın Kilis’e götürüleceğini belirtti. Kardaş, “Aracımız giderken mültecilerin acil ihtiyaçları da götürülecek” dedi.

Yaklaşık 2 ay önce Ankara’da bir alışveriş merkezinde harcama yaptıktan sonra çekilişle otomobil kazanan İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, firmanın evrak işlemlerini tamamlamasının ardından aracını teslim aldı. Aracı kazandıktan sonra bağışlayacağını duyuran Zabun, bu sözünü yerine getirdi. Zabun Fiat marka otomobili dün İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Şube Başkanı Halil İbrahim Kardaş’a teslim etti.

AMAÇ SİYASİ FARKINDALIK YARATMAK

İl Genel Meclis Başkanı Zabun, tamamen siyasi farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir hadiseye vesile olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:  “Bunun bir sadaka amacı yoktur. Herşeyden önce insanlık açısından önemlidir diye düşünüyorum. Demokrasiyle ilgili farkındalık yaratmak, insan hak ve hürriyetleri ile ilgili farkındalık yaratmak maksadıyla gerçekleştirdiğimiz bir hadisedir. Bizim geleneklerimizde misafirperverlik vardır. Bizim geleneklerimizde düşmanımız bile olsa bize sığınıyorsa onlara kapı açmak ve muhafaza altına almak vardır. Bu bizim milletimizin en önemli ve en güzel hasretlerinden birisidir. Bunları hatırlatmak adına böyle bir hadiseyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Arkadaşlarımızın orada çok büyük faaliyetleri var. Bu faaliyetler içerisinde de kendilerine başarılar diliyorum. Bütün insanlık fertlerine de bu insanlık dramı karşısında hiç olmazsa dramı gerçekleştirenler karşısında bir nefret duymalarını ve duygusal olarak sahip çıkmalarını temenni ediyorum.

MÜLTECİ KAMPLARINA GİDECEK

Yaklaşık 2 ay kadar önce böyle bir çekiliş sonucu bu araç adımıza çıkmıştı. O zaman da söylemiştim. Bu süre içerisinde firmanın aracı teslim süreci gerekse söylediğimiz amaca uygun olarak resmi evrakları tamamlamak suretiyle Suriyeli mültecilerin ikamet ettikleri kamplarda kullanılmak üzere İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) aracı bağışladık. Isparta temsilcisi arkadaşlarımıza bugün anahtarı teslim ediyorum. Onlarda kamplarda kullanılmak üzere mültecilerin barındıkları yerlere götürerek, teslim edecekler.”

nsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Şube Başkanı Halil İbrahim Kardaş ise, araç için Zabun’a teşekkür etti. . Dünyanın 120 ülkesinde ülkemizde de 81 ilinde veren elle alan eli buluşturan İHH’nın, Türkiye’nin büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu dile getiren Kardaş, Kasım 2013 tarihi itibariyle temsilcilik olarak Isparta’da 100 yetime sponsorluk projesi başlatmış bulunuyoruz. Yetimlerimize aylık 100 TL nakdi yardım, bunun yanında toplumda yalnız ve kimsesiz olmadıklarını hissettirmek, aynı zamanda da psikolojik ve manevi destek sunabilmek için böyle bir projeye başladık. Projeye katılmak ve bu projeden istifade etmek isteyen kişilerin bize başvurmalarını diliyorum. Projemiz 1 yıl sürecek ve herkese açıktır” dedi.

KİLİS’E GİDECEK

Otomobilin İHH’nın tahsis ettiği Kilis’teki mülteci kamplarında değerlendirileceğini belirten Kardaş, “Perşembe günü teslim edilecek. Araç giderken de oradaki mültecilerimizin acil ihtiyacı olan ilaç grupları var. Onlarıda araçla birlikte götürmeyi düşünüyoruz” dedi.  

Bu haber 1743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...