Belediye Meclisi tartışmalı geçti

5 Kasım 2013 16:05

Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında yapıldı. Gündemde ağırlıklı olarak bütçe görüşülürken, 2014 yılı performans programının görüşüldüğü sırada tansiyon yine yükseldi.

Gündemde yer alan 13 maddeden 3’ü karara bağlanırken diğerleri komisyonlara havale edildi. 2014 Yılı performans programı, 2014 yılı mali yılı bütçesi ve 2014 yılı gelir tarifesi oy çokluğuyla mecliste kabul edildi. Bu maddelerin görüşüldüğü sırada AKP’li Meclis Üyesi Hatice Çakır ile Başkan Günaydın arasında polemik yaşandı.

ÇAKIR PROGRAMIN BUGÜN GÖRÜŞÜLMESİNİ TEKLİF ETTİ

Meclis Üyesi Çakır, 2014 yılı performans programının bugünkü (dünkü) mecliste görüşülmesini, ilgili müdürlüklerin bilgilendirme yapmasını istedi. Bunun üzerine Başkan Günaydın, gerekli evrakların daha önce meclis üyelerine dağıtıldığını belirterek oylama yapılmasını talep etti. Çakır da Günaydın’ın programda yer alan bazı projelerini onaylamadıklarını ifade ederek rahatsızlığını dile getirdi. Günaydın da projeleri hakkında açıklamada bulundu.

‘’STRATEJİK PLANLAMA VE

DENETLEME MÜDÜRLÜĞÜ KURULSUN’’

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, performans programının görüşüldüğü sırada komisyonda görev alan üyelere tek tek söz hakkı tanıdı. Meclis Üyesi Bestelci’den ise ilginç bir öneri geldi.

KONUYLA İLGİLİ MÜDÜRLÜK KURULSUN

Meclis Üyesi Uğur Betselci, ‘’Stratejik planla performansın karşılaştırılması Isparta halkına bir getirisi yok. Öğrenmek istenen bir şey varsa daire müdürlerine sorulsun. Yoksa uzatmanın gereği yok. Şimdi oylansın. Belediyemizde Stratejik Planlama ve Denetleme Müdürlüğü mutlaka kurulmalı. Buradaki çalışacak insanlar Türkiye’deki gelişmeleri daha ciddi takip edebilir’’ dedi.

‘’OYLAMADAN ZİYADE TARTIŞALIM’’

Öte yandan bir diğer Meclis Üyesi Nuri Selçuk ise ‘’Son senemiz olmasıyla performans raporunun bizzat Başkan Günaydın’ın anlatması lazım. Oylamadan ziyade bunu konuşalım’’ dedi.

‘’ZATEN 1 AYDIR ÖNÜMÜZDE DURUYOR’’

Adnan Taşdelen de ‘’Yaklaşık 1 aydır önümüzde duruyor. Bunun oylanması gerekiyor’’ diye konuştu. Başkan Günaydın da ‘’Çok önceden kitapçıkları dağıttık. Sizin de okuduğunuzu biliyorum ve oylamaya sunulmasını istiyorum’’ dedi.

PERFORMANS PROGRAMI

18’E 11 KABUL EDİLDİ

Belediye Meclisi’nde görüşülen 2014 yılı performans programı, tüm gerginliğe rağmen yarına (bugüne) bırakılmadı ve 18 oya karşın 11 oyla kabul edildi. Programa, Başkan Günaydın’la HaticeÇakır’ın diyalogu damgasını vurdu.

Başkan Günaydın, programın görüşüldüğü sırada komisyonda bulunan üyelere tek tek söz hakkı verdi ancak bir diğer komisyon üyesi Hatice Çakır’ı unuttu. Çakır da bunun üzerine söz istedi ve değerlendirmesinin yaptı.

‘’VERDİĞİN SÖZLERİ TUTMUYORSUN!’’

Çakır, ortamı bir hayli gererken şu değerlendirmeyi yaptı; ‘’Herkes kendi özgür düşüncesiyle oylama yapılmasını istiyoruz. Yarın yapılmasını talep ediyoruz. Komisyon raporunda şerhimizi düştük. Bazı çalışmalarda kuşkularımız var. Yanlış yaptığınızı düşündüğümüz konular var. Sürekli dilden düşürmediğiniz asfalt, yol asli göreviniz zaten. Bunu yapamayacak birinin göreve talip olması da abes. Siz asfaltlamayı dahi İller Bankasından 6 trilyon borç alarak yapıyoruz. Sosyal faaliyet altında bir şey göremiyoruz. Etnografya Müzesi var. Gülistan’a 12 kat vermezken bu ne demek? Verdiğiniz hiçbir sözü tutmuyorsunuz. ITKM de verdiğiniz tarihlerin hepsi boş çıktı. Seçimden önce bitecek mi bitmeyecek mi?’’

O KAT DEĞİL KULE

Başkan Günaydın ise Çakır’ın Etnografya Müzesi için ‘’kat çıktı’’ benzetmesine ‘’O kat değil kule, kule’’ dedi.  Performans programı oylaması yapıldı ve 18’e 11 oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİS BİR GÜNÜNÜ SIRF

KENTSEL DÖNÜŞÜME AYIRACAK

Yarın (Çarşamba günü) sadece kentsel dönüşüm enine bu yana mecliste tartışılacak.

Tek başına yapmazsak konunun üstesinden gelemeyeceğiz. Meclis üyesi arkadaşlar iyice bilgilensin. Bürokrat arkadaşlarımızda izahat versinler. Çok müracaatlar olmaya başladı. Emre Mahallesinin üzerinde de kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşüme teşvik etmemiz lazım. Kısa zamanda bir hareket ve değişim olmalı. Emre mahallesindeki çalışmaları sizlerin görmesini istiyorum. Kentsel dönüşüm olayı birkaç sene önce başladı ama şimdi de ada teşekkülü ile devam ediyor. Ferdi müracaatlar oluyor. Belediye olarak çok hızlı cevap veriyoruz bunlara. Çarşamba günü bu konuyu güzelce görüşelim’’ oy birliğiyle kabul edildi.

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...