“Büyük projelerimi halâ hayata geçiremedim, zaman yetmedi”

5 Kasım 2013 16:11

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, önceki gün gazetemiz Sorumlu Müdürü Onur Bedir’e 2014 yerel seçimlerine ilişkin görüşünü açıkladı. 2009 yerel seçimlerinde 41 bin oy alarak Belediye Başkanı seçilen Günaydın, önümüzdeki dönem için hedef büyüttü.

Artık Isparta’nın gündemine siyaset oturdu. Partiler hem merkezde hem de ilçe ve kasabalarda adaylarını belirlemeye başladı. MHP’nin merkez adayı olan mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Isparta’ya gerçekleştirdiği ziyarette partisinden tekrar aday olarak gösterilmişti. Bunun üzerine Günaydın, gücünü halktan aldığını belirtmiş ve tüm gayretini yine halk için harcayacağını bildirmişti. Günaydın,  o günden bu yana makamından ziyade sahada bulunuyor. Özellikle mahalle aralarına yaptığı ziyaretlerle ilgiyi üzerine toplayan Günaydın, seçim atmosferini yerinde yaşıyor. Kokladığı havayı gazetemizle paylaşan Günaydın, çok özel açıklamalarda bulundu.

“BU BORÇ OLMASAYDI…”

İşte Günaydın’ın o özel açıklamaları; “2009 yerel seçimlerinde halkımın büyük teveccühü ile yeniden Belediye Başkanı seçildim. Halk bana bu yetkiyi “Isparta’yı kurtar” diye verdi. Göreve başladığım günden bu yana bunun ağırlığıyla, sorumluluğuyla görev yapıyorum. O yüzden halkımın beklentilerini boşa çıkaramazdım. Hemen ekibimi kurdum ve çalışmalara başladım. Ancak beklemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Büyük bir borç yükü bizi bekliyormuş. Bunu ben belediyeye girer girmez anladım çünkü alacaklılar da benimle birlikte belediyeye girdi. Baktık ki bu böyle olmayacak, insanlar mağdur edilmiş, esnaf mağdur edilmiş ilk 2,5 yıl sadece borç ödeyerek çalıştık. Biliyorum şehrime bu süreçte çok bir şey katamadık. Ancak bunu gerek basın yayın organlarıyla gerekse çevremizdeki insanlara anlatmaya ve af dilemeye çalıştık. Halkımızdan sabır istedik. Kendilerine teşekkür ediyorum herkes bizi anlayışla karşıladı ve bekledi. Bu borç olmasaydı, şu ana kadar Isparta’yı Türkiye’nin sayılı illeri arasına sokardım. Ama çalışmalara daha yeni başladık.

“BEKLENTİM YOK KENDİMİ ISPARTA’YA ADADIM”

Belediyemizde borç yüküyle boğuşurken 2,5 yıl içinde düzlüğe çıkarmayı başardık. Belediyemizin borcu yok mu var. Ancak işlerimizi aksatacak düzeydeki borçlarımızı temizledik. Artık belediyemiz para kazanmaya, ayakları üzerinde durmaya başladı. Şunu açıkça belirtmek isterim ki benim ne bir çantam, ne de bir beklentim var. Bugüne kadar yaptığım şeyler bana yetti de arttı bile. Yaşımda epeyce oldu. Bu saatten sonra ismimle güzel anılmak, Isparta’nın tarihine geçmek isterim. Bunun için çalışıyorum.

HALKIN BANA OLAN SEVGİSİ GERÇEKTEN SAMİMİ

Seçimi kazandığımız günden bu yana sadece borçla değil, AKP’nin baskısıyla da mücadele ettik. Şöyle ki belediyemizi müfettiş yağmuruna tuttular olmadı, operasyon düzenlediler yine olmadı. Allah’a bin şükür temiz çalıştığımız için bunların hiç birinden sonuç alamadılar. Bu bizi değil onları yıldırdı. Halkımız da sizlerin aracılığıyla bunlara şahit oldu ve sonucu onlar da gördü. Bizim sadece hizmet etmek istediğimizi değerli halkımız da gördü. Bu yüzden yaptığımız hizmetlerin de etkisiyle mahalle aralarına düzenlediğimiz ziyaretlerde ya da çarşıda pazarda denk geldiğimizde bize samimi bir şekilde şikâyetlerini de bildirdiler memnuniyetlerini de. Şikâyetleri hemen not aldık ve gereğini yaptık. Memnuniyetler ise bizi şımartmadı çünkü yapılması gerekenleri yaptık.

2014 YEREL SEÇİMLERİ BENİM SIÇRAMA NOKTAM OLACAK

Diğer taraftan kalan 2,5 yılda da Isparta’ya yatırım yaptık. Çünkü biliyorduk ki insanların en büyük sorunu işsizlik. Biz de hem belediyemize gelir getirici yatırımlar yaptık hem de istihdam sağladık. Ancak büyük projelerimi hala hayata geçiremedim. Açıkçası zaman yetmedi diyebiliriz. Borç olmasaydı bugün daha farklı konuşurdum. Yaptığımız hizmetler ve kurduğumuz fabrikalar Isparta’ya kazandırdıklarımızdan sadece bir kaçı. Bu bir başlangıçtı. Asıl 2014 yerel seçimlerinde şayet kazanırsam o zaman projelerimi hayata geçireceğim. Bunları gizli tutmaya çalışıyorum. Çünkü sabote edilebilir diye düşünüyorum. Ancak ne kadar gizli tutmaya çalışsak da bizi sevdiğini düşündüğüm gazeteci arkadaşlarım kamuoyuna bu bilgileri veriyor. Kırılıyor muyum? Hayır. Ancak her şeyin bir zamanı olduğunu düşünüyorum.

2014 YEREL SEÇİMLERİNE HEDEF KOYDUM

Bu arada seçimlerde birlikte yarışacağımız AK Parti de aday belirleme sürecine girdi. Öğrendiğim kadarıyla 14 aday adayı varmış. Hepsi de birbirinden değerli arkadaşlar. Güzel bir seçim ortamı olmasını temenni ediyorum. Bu durumu sabote etmek isteyenler olabilir. Buna mahal vermememiz gerekiyor. CHP’nin de Saadet Partisi’nin de adayları çok kıymetli. Ancak ben seçimlerde kendime bir hedef koydum. 2009 yerel seçimlerinde 41 bin oy alarak Belediye Başkanı seçilmiştim. Şimdi tekrar seçime gidiyoruz. Halk uygun görürse tekrar Belediye Başkanı olacağım. Ama güçlü bir şekilde sağlamak isterim. Şöyle ki 35 bin oyla da Belediye Başkanı seçilebilirsiniz, 50 bin 60 bin oyla da. Ben aldığım oyun altında oy alarak seçilmek yerine daha fazla oy alarak seçilmek istiyorum. Kokladığım havaya göre de Allah nasip ederse en az 60 bin oyla tekrar başkan seçilmek isterim.

BU BİR GÜÇTÜR VE KİMSE KARŞINIZDA DURAMAZ

60 bin oy aldığımız varsayarsak bu ne demektir biliyor musunuz? Bu bir güçtür. Türkiye’de belki de böyle seçimi kazanmak kimseye nasip olmamıştır. O zaman ben de halkımın bana verdiği güçle ve yetkiyle yapamayacağım hiçbir iş kalmaz. Türkiye genelinde de dikkatleri üzerimize toplar ve örnek gösterilen iller arasında yer alırız. Hedefim oldukça büyük ama imkânsız değil.”

 

Bu haber 1024 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...