Horizon 2020 Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

6 Kasım 2013 15:51

TÜBİTAK tarafından Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı’nın devamı olarak 1 Ocak 2014’te başlayacak olan Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı “Horizon 2020 (H2020)”yi tanıtmak amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan yaptı. Bilgilendirme toplantılarının çok önemli olduğunu ve bu toplantıların akademisyenlere büyük katkı sağladığını belirten Kayacan, “SDÜ tarafından geliştirilen ve Türkiye çapında model olan “Proje yaz teşvik al” başlığı ülkemize ve üniversitemize önemli kazanımlar sağladı. Şuan ulusal fonlarda hemen hemen tüm başlıklar içerisinde ilk 10’un içerisindeyiz. Bununla asla yetinmemeli daha ileri adımlar atmak için birlikte çalışmalar yapmalıyız” dedi.

Üniversitede yapılan çalışmaların bir sorunun çözümünde araç, teknolojinin gelişiminde basamak veya bir uygulamada temel yapı taşı oluşturması durumunda çalışmaların daha azimle yapılacağını dile getiren Kayacan, “Bu konudaki tedbirlerin alınması durumunda üniversitedeki dinamik gücün, bu gayretli insanların, değerli bilim adamlarının ülkenin her türlü sorununa üst düzeyde katkı sağlayacağına güvenimiz tamdır. Üniversite yönetimi olarak projelere büyük önem veriyor ve bu konuda da marka olduğumuza inanıyoruz. ” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Bilimsel Programlar Uzmanı Selda Ulutaş “AB Araştırma ve Geliştirme Programları Horizon 2020 Bileşenleri”, Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Hasan Burak Tiftik de “H2020 Programında Çağrı ve Proje Hazırlık Döngüsü” konulu sunumlarını yaptı.

Programda SDÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Giray yürütücülüğünde hazırlanan 7. Çerçeve projesi “Claim” in başarı hikayesi de katılımcılarla paylaşıldı.

Etkinliğin ikinci bölümde ise "Nanomalzemeler, İleri Malzemeler,  İleri İmalat ve İşleme Teknolojileri Alanı Özel Bilgi Günü" ve "Değişen Dünyada Avrupa; Kapsayıcı, Yenilikçi ve Yansıtıcı Toplumlar Alanı Özel Bilgi Günü " başlıklı iki paralel oturum gerçekleştirildi.

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...