İbicioğlu “İzmir İktisat Kongresi” ve “İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni”ne Katıldı

6 Kasım 2013 15:53

Kalkınma Bakanlığının organizasyonuyla bu yıl beşincisi düzenlenen “İzmir İktisat Kongresi”, İzmir’ Swiss Otel’de gerçekleştirildi.

Ana teması “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” olarak belirlenen kongreye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çok sayıda bürokratik isim, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile farklı üniversitelerden bir çok akademisyen katıldı.

Kongrede, küresel ekonomik gelişmeler ışığında Türkiye ekonomisi, yüksek ve istikrarlı büyüme, finans, sanayileşme, girişimcilik, Ar-Ge ve yenilik, nitelikli insan kaynağı, bölgesel gelişme, rekabetçi ve yaşanabilir kentler, kapsayıcı kalkınma politikaları, işgücü piyasası ve istihdam, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil büyüme, tarım ve gıda, hizmetler sektörü, kamu ekonomisi, kamu yönetimi reformları, bilişim politikaları, uluslararası rekabet gücü, uluslararası ticaret ve ülkemizin önümüzdeki dönem politikalarına ışık tutacak konular ele alındı.

İzmir İktisat Kongresi sonrası SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi 2013- 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Törende, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı- İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen dekanlar ve akademisyenler de hazır bulundu.

Bu haber 764 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...