“Aynada kendini gördü ve çok da güzel anlattı”

6 Kasım 2013 16:01

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Aybatılı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a  yüklendi. Kendi dönem belediye başkanlığındaki projelerin hiç birini Günaydın’ın hayata geçirmediğini ileri süren Aybatılı, “Hakkımı helal etmiyorum” dedi. Günaydın ise Aybatılı’ya cevap vererek “Ben yaptımcı’ bir zihniyete sahip. Resmen kendini anlattı” diye konuştu.

Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan aday adayı Mehmet Aybatılı, önceki gün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı sert bir dille eleştirdi. Günaydın’ın sürekli Ankara yerine Antalya’ya giderek burada vakit geçirdiğini ileri süren Aybatılı, Günaydın’ın halkı hafife aldığını bildirdi.

“BEN İKİ BELEDİYE BAŞKANININ DA USTASIYIM!”

Öte yandan Günaydın’ın kendisinin büyük projelerini rafa kaldırdığını iddia eden Aybatılı, “Ben her iki Belediye Başkanın da ustasıyım. Şehiriçi temizliği, çeşmelerden suyun temiz akıtılması, sokaklara ve caddelere asfaltların dökülmesi bu zaten belediyecilik hizmetidir. Ayrıca Raylı Sistem Projemi rafa kaldıran Günaydın’a hakkımı helal etmiyorum” dedi.

“HER ŞEYİ ‘BEN YAPTIM, BENİM PROJEMDİ’

DİYOR AMA HALK DA HER ŞEYİ BİLİYOR!

Diğer taraftan Aybatılı’nın bu açıklamaların yanıt gecikmedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Aybatılı’ya cevap verdiği cevapta bugüne kadar yapılan ya da yapılmayan her şeyi halkın gayet iyi bildiğini ifade eden Günaydın, “Örneğin toplu konut gibi birçok şeyi ‘ben yaptım’ diyor. Sonra çıkıp bana ‘hep ben yaptım’ cümlesini söylediğimi söylüyor. Programın birazını seyrettim. Esas ‘ben yaptım’ kendisinde mevcut. Bir insan aynaya baktığı zaman neyi görür, kendini. Şuanda o da kendisini gördü ve kendisini anlattı” dedi.

“TOPLU KONUTUN TÜM PÜRÜZLERİ ALTAN BEY ZAMANINDA ÇÖZÜLDÜ”

Toplu konutun bütün pürüzlerinin dönemin Belediye Başkanı Altan Raşit Civan zamanında çözüldüğünü belirten Günaydın, şöyle devam etti; “40 ton pirinç ve özellikle mercimek faturaları şirketlerden geldi. Eğirdir, Isparta, Antalya, Burdur’da dahil her gün sabah çorba içilse bitmediğini öğrendim. Demek ki kendisini konuştu.

“BİLGİSİZLİK İÇİNDE AÇIKLAMA YAPIYOR”

Raylı sistemle ilgili uzmanlar fikirlerini dile getirdiği zaman bunun bir bilgisizlik içerisinde söylendiğini dile getiriyorlar. Ayrıca proje oradan, buradan toparlanmış. Raylı sistemin genişliği100 m. olmalı. Şehir merkezinde nerede100 mgenişlik var, nereden döşeyeceksin bu yolu? Her yere raylı sistemi döşeyebileceğini söylüyor. Hâlbuki proje 11 kilometrelik bir projedir. Ne Dere Mahallesi’ne, ne Akkent’te ne de Mavikent’e raylı sistem gitmiyordur.

GERÇEK MALİYETİ 30 MİLYON TL İDİ KENDİSİ İSE 135

MİLYON TL OLARAK BAHSETTİ BU PARA NEREYE GİDECEKTİ?

Bu hiçbir yere gitmeyen bir projedir. Gerçek maliyeti de 30 milyon TL’dir. Kendisi ise 135 milyon olarak bahsetti. Bu paralar nereye gidecekti?  ‘Bir kerecik daha kazanayım’ diye o dönemde bunu ortaya atmıştı. Anlamını kendisi çıkarsın. Aynada kendisini gördü ve çok da güzel anlattı.”

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...