ISTEM çalışanlarına maaş zammı

7 Kasım 2013 16:16

Isparta Belediyesi şirketlerinden ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sözleşmenin 1 Kasım 2013-30 Eylül 2016 tarihleri arasını kapsadığını ve ilk 6 ay için işçilere 100 lira zam yapıldığını belirtti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın makamında gerçekleşen görüşmeye Belediye İş Sendikası’nı temsilen Başkan Cemal Kurt, Başkan Yardımcısı Zafer Yıldırım ve yönetici Şeref Ural katıldı.

Belediye İş Sendikası ile ISTEM arasında yapılan 2. Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili olarak açıklamayı Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptı. Fabrikanın 24 saat prensibiyle çalıştığını ve çalışan işçinin de başının üzerinde yeri olduğunu belirten Başkan Günaydın, “Çalışanı sendikalarımızın da desteklemesi lazım. Fabrikamızda ilk kez böyle bir olaya gidilmiştir, bu da reformdur.  Hiçbir fabrika para kazanmadan işçilerine maaş ödeyemez. Kazanmanın başlangıcı da çalışmaktır, bu prensibi baştan bu yana destekliyoruz. Bu fabrikamızı 14,5 milyon liralık bir borç ile devraldık. Fabrikamızı o gün satsak 3,5 milyon lira ediyordu. 78 işçimiz çalışıyordu, bu işçilerimizi sokağa koymak bana büyük üzüntü verirdi. Çalışarak yeni tesisler kurduk, fabrikamızı yeniden ayağa kaldırdık. Firmamıza 10 dönüm daha yer aldık. Fabrikamızın değeri bugün itibariyle 8,5 milyon lira ediyor. Borcumuzu da 14,5 milyon liradan 8,5 milyon liraya indirdik. Büyük bir mücadele veriyoruz. Sahip çıkmasaydık, enkaz haline dönüşen bir fabrika haline gelecekti. 14.5 milyon lira borcu yapanlar utansın” dedi.

Sendika ile anlaştıklarını ve gelirlerine göre verebileceklerinin en iyisini vermeye çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yapılan anlaşma gereği her 6 ayda bir artış yapılacak. 75 lira da versek olacaktı, ancak biz bunu 100 liraya çıkardık. Keşke bu kadar borçla devralmasaydık, daha fazla verebilseydik. Demek ki Isparta’nın hakkı daha geçmiş zamanlardan yenmiş.  Yenen hakkı biz çok çalışaraktan kurtarmak istiyoruz. Bu anlaşmamız işçilerimize, sendikamıza bereket getirsin. İşçilerimiz alnının teriyle bu çalışmaları yapıyor, bizde elimizden geleni vermeye çalışıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Sendika olarak her zaman işçinin çalışmasından yana olduklarını söyleyen Belediye İş Sendikası Başkanı Cemal Kurt da, “İşçimiz çalışırsa biz her zaman alnımızın akıyla, göğsümüzü gere gere işverenin yanına gidebiliriz. ISTEM’de Belediye Başkanımızın bu döneminde örgütlendik, bu ikinci toplu iş sözleşmemiz. Bir dahaki toplu iş sözleşmemizi de belediye başkanımızla yapmak nasip olur.  Çalışanın sendika başkanı olmak istiyorum ve 20 yıldır öyleyim.  Biz çalışırız hakkımızı da isteriz. İsterken de belediyenin bütçesini, şirketimizin bütçesini göz önüne alırız. Buna göre ortak bir noktada ve masada anlaşmaktan yanayız. Belediye başkanımıza şirketimizde sendikal faaliyetlerin başlamasından bu yana yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederim. Toplu iş sözleşmesindeki yaklaşımından dolayı da teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...