“Isparta çok önemli bir hizmete kavuştu”

7 Kasım 2013 16:17

Isparta Belediyesi tarafından şehrin bir bütün olarak planlandığı, altyapı ve asfalt çalışmalarında hedefe emin adımlarla ilerleniyor.

11 Kasım 2013’te altyapısı, dayanıklı asfaltı ve yol çizgileriyle trafiğe açılacak olan 106 Cadde’nin (Adnan Menderes Bulvarı) tek şeritten oluşan 2.2 km’lik bölümünde asfalt çalışmaları başlarken, diğer 2.2 km’lik şeridinde ise altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Demirköprü’den, Oktay Petrol Kavşağı’na kadar devam eden ve şehrin prestij yolu olarak bilinen bulvardaki çalışmaları MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Emine Özdemir ve partililerle birlikte inceledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bulvarın çift şeritten oluştuğunu ve 4,4 km’lik bir mesafeyi kapsadığını hatırlatarak, bulvarın 11 Kasım itibariyle çift şeridinin de hizmet verir hale geleceğini duyurdu. Günaydın, “Zamanı en verimli şekilde kullanıyoruz. Tüm araçlarımız son hızıyla çalışıyor. Asfalt ile birlikte yolu bir daha kapatmamak adına hemen yol çizgilerini yapacağız. Yollarımızı kısa süreliğine kapatıyoruz ve hızla çalışmaları tamamlıyoruz. Bu yolumuz aşağıda karayolları ile bütünleşen bir bulvarımız. Yüksek performansla çalışıyor, kaliteli malzeme kullanıyoruz, işin içine müteahhit karı da sokmadığımız için cüzi rakamlarla bu işi tamamlıyoruz. Kendi imkanlarımızla maliyetimiz ve ihale ile yapıldığı takdirde devlete maliyeti nedir bunun hesaplarını yapacağız. Bunu da ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu rakamlar ortaya çıktığında işte parayı nerelerden kazandığımız net olarak ortaya çıkacaktır. Eğer bir yeri 18 milyon lira yerine 1,3 milyon liraya mal edersen işte aradaki bu farkı belediyemiz kazanmış oluyor” dedi.

Bu çalışma heyecanına MHP İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Merkez İlçe Başkanı Emine Özdemir ve parti yöneticilerinin de ortak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Günaydın, “Belediyecilik olarak yapmış olduklarımızın parti teşkilatımın yerinde incelemesinden dolayı şahsımı, personelimizi ve belediyemizi teşvik ediyor. Çalışmanın zirvesine ulaşmada bunun da payı büyük oluyor. Bu çalışmalar Isparta halkımıza ve Türkiye’mize hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

Yapılan her çalışmanın güzel olduğuna inandığını söyleyen MHP Merkez İlçe Başkanı Emine Özdemir ise, “Isparta’mıza hayırlı uğurlu olsun. Bu yol ayrıca sürücü kurslarının eğitim caddesidir. Bunun için de çok önemli, bu çalışmalardan dolayı belediyemize nazar değmesin inşallah diyorum” ifadesinde bulundu.

Yaklaşık bir hafta önce de 106 caddedeki altyapı çalışmalarını incelediklerini hatırlatan MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise, “Bugünde uzun yıllar hizmet verecek olan asfalt aşamasına geçilmiştir. Bir takım hastalıklı düşünceye sahip insanlar, kendi siyasi fikirlerinin kabul ettirilmesi noktasında bu tür çalışmaları küçük görebilirler. Onların nasıl gördükleri çok önemli değildir, ama bugün Isparta çok önemli bir hizmete kavuştu. Bu çalışmalar bittiği zaman kıymetli belediye başkanımız herhalde çevre yolu, çevre yolu diye AKP’nin saplandığı, çukurdan çıkamadığı o yolla ilgili bunun bir kıyaslaması yapılacak. Ne kadar zamanda nasıl bir yol yapıldığı ve çevre yolu da olsa kısa sürede bir yolun nasıl yapıldığının bir örneğini burada görmüş olacağız. Altyapı için yapılan çalışmaları geçen hafta gördük, gönül rahatlığı ile bu yolun Ispartalı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Isparta yine her zamanki gibi kalıcı bir hizmete daha kavuşmuş oldu” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...