Kentsel Dönüşümle Isparta kazanacak

7 Kasım 2013 16:26

Belediye Meclis Üyesi Kadir Özkan, kentsel dönüşüm uygulanırken estetik komisyonu kurulması gerektiğini bildirdi. Özkan, kurulacak komisyonun yapıların estetiği, rengi, çatı ve cephe kaplamasıyla ilgili kurallar getirmeye, yapıların inşasında yöresel malzeme kullanılmasına ve yöresel mimariyi getirmeye ilişkin zorunluluk getirmeye yetkili olduğunu belirtti.

Kentsel Dönüşüm’le Isparta bir kat daha kazanacak. Bunu iddia eden Meclis Üyesi Kadir Özkan, bu kapsamda kurulacak bir estetik komisyonla Isparta’nın menfaatine olabilecek her türlü kararı almaya yetkili olacaklarını ifade eden Özkan, bunu meclise açıkladı.

KOMİSYONLA BİRLİKTE YATIRIMCI DA ISPARTA’YA GELİR

Komisyon kararı gereği zorunluluklarla birlikte yatırımcının da ilimize gelebileceğini ifade eden Özkan, şunları söyledi: ‘’Kentsel Dönüşüm uygulanırken estetik komisyonu kurmamız gerekiyor. 8 Eylül 2013 tarihinde yapılan TİP İmar Yönetmeliği’nde belediye meclis kararı alarak uygun gördüğü yerlerde yapıların estetiği, rengi, çatı ve cephe kaplamasıyla ilgili kurallar getirmeye, yapıların inşasında yöresel malzeme kullanılmasına ve yöresel mimariyi getirmeye ilişkin zorunluluk getirmeye yetkilidir.

KANUNDA BAZI MADDELERİ GÖZÜMÜZDEN KAÇIRIYORUZ

Isparta’da hazır Bimsblok fabrikamız var. Bazı cephelerde tuğla kullanıyoruz. Peki, tuğla nereden geliyor? Afyon’dan. Bu para nereye gidiyor? Afyon’a gidiyor. Bizim hazır fabrikamız var. Burada da bir karar var. Meclis kararı alarak tüm inşaatlarda Bimsblok ürünleri kullandırabileceğiz. Bunu şimdi belediye üretiyor. Ama herhangi bir yatırımcımız Isparta’ya bir fabrika açabilir. Kentsel Dönüşümü yaparken bunları dikkate alalım. Ayrıca bakanlık belediyeye her türlü yetkiyi vermeye hazırım ama uygulayıcı belediye diyor. Komisyon 5 uzmandan teşkil eder, salt çoğunlukla toplanır. Kanunda bazı maddeleri gözümüzden kaçırıyoruz.

ÖVÜNEREK VE GÜVENEREK BU KARARI ALMALIYIZ

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da bu karar için hemen teklifte bulunulmasını istedi. Böyle bir karara hem sevineceğini hem de destekleyeceğini ifade eden Günaydın, ‘’Bazı şeylere inandığımız zaman rasyonel olmamız gerekiyor. Biz buradan Van, Bitlis, İzmir’e de ürün gönderiyoruz.  Isparta bunun farkında değil. Böyle bir karar alınırsa kendi yöresel ürünümüz Isparta’da daha yaygın kullanılır. Ayrıca fiyatı da çok uygun olur. Övünerek ve güvenerek bu kararı alabilirsiniz. Türkiye’nin en kaliteli ürününü üretiyoruz’’ dedi.

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...