“Bu yıl su baskınları minimuma inecek”

13 Eylül 2012 18:59

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce ortaklaşa yürütülen altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları kapsamında bir haftalık süre içerisinde toplam 3 caddede çalışma gerçekleştirildi. Tüm altyapı eksikliklerinin de giderildiği 3 caddede toplam 2 bin 90 metrelik dayanıklı asfalt dökümü gerçekleştirildi.

Isparta Belediyesi dayanıklı asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçen ay içerisinde birçok caddede altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamlayan ekipler, eylül ayının ilk on gününde de tamamlanan caddelere 3 yeni cadde daha ekledi.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yorgun asfaltı kaldırılan 109, 119 ve 3972 sokakta Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce başta yağmur suyu eksiklikleri ile yağmur suyu ızgaralarının yapımı tamamlandı. Yine caddede içme suyu, kanalizasyon gibi eskiyen ya da yeni ihtiyaç duyulan hatların çekimi de bitirilirken Fen İşleri Müdürlüğü’nce 3972 Sokak’ta680 metre, 119 Caddede500 metreve 109 Caddede910 metreolmak üzere toplan 2 bin 90 metrelik bir yol dayanıklı asfalta kavuşturuldu. İlk kat asfaltları tamamlanan caddelerde bu sefer yine Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce yağmur suyu ızgara kapaklarının döşenmesine başlanırken, önümüzdeki günlerde bu caddelerin ikinci kat aşınma asfalt kaplaması gerçekleştirilecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, altyapı çalışmalarının bir şehir için en önemli konulardan birisi olduğunu bunun öneminin ise yaklaşan kış aylarında net olarak görülebileceğini söyledi. Bir caddenin asfaltla kaplanmadan önce mutlaka altyapısının tamamlandığını aktaran Başkan Günaydın, kış aylarında yağan yağmurların bu yıl caddelerde daha az görüleceğini, tamamlanan caddelerdeki yağışlardan kaynaklanan suların toprak altında sessizce deşarjının sağlanacağından bahsetti. Günaydın, “Geçen yıl su baskınları yaşanıyordu. Başlatmış olduğumuz altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları sonrasında bu yıl su baskınlarının minimuma ineceğini düşünüyoruz. Hedeflediğimiz 80 km’lik yol çalışması sonrasında ise su baskınlarının tarihe karışacağının bilinmesini isterim. Bu çalışmaları büyük özveri içerisinde yürüten personelimize teşekkür ederim. Yaptığımız çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...