Orman personeli ve orman köylüsüne üretim tatbikatı

8 Kasım 2013 16:37

Eğirdir İlçesinde bulunan ormanlık alanda orman personeli ve köylülere üretim tatbikatı ve semineri yapıldı.

Eğirdir İlçesi ormanlık alanda Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Pazarlama Şube Müdürlüğünce orman personeli ve köylülere üretim tatbikatı ve semineri yapıldı.

 Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci’ nin katıldığı tatbikatta iş güvenliği, kesme, kabuk soyma, sınıflandırma konuları işlendi. Değirmenci, orman kesim işlerinde her şeyden önce can güvenliğinin geldiğini söyledi. Değirmenci, “Arazi şartlarında her türlü tehlikeye açık bir ortamda çalışıyoruz. Orman işinde çalışan ekiplerimiz iş güvenliği tedbirlerini aldıktan sonra işe başlasınlar. Korucu kask, gözlük, eldiven, dizlik takmanız bir gün hayatınızı kurtarabilir.” dedi.

Kesilen ağaçların en iyi şekilde ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade eden Değirmenci,  ormanların sürdürülebilir şekilde yöneterek gelecek nesillere aktarılması, ülkemizin odun hammaddesi ihtiyacının karşılanması nedeniyle ormanda bakım kesimlerinin yapıldığı, piyasada en çok rağbet gören ürünleri üretmek, milli serveti koruyarak, çoğaltmak ve değerlendirmenin herkesin görevi olduğunu anlattı.

İş güvenliği ve işçi sağlığı eğitimden sonra tatbiki birkaç ağaç kesilerek bunun üzerinde kesme, devirme tekniği, budama, kabuk soyma, sınıflandırma gibi konular anlatıldı.

Aşağıgökdere Köyü Akçakirse mevkiindeki kızılçam ormanları ve Aşağıgökdere Orman Ürünleri Deposunda yapılan üretim tatbikatına Eğirdir, Isparta ve Dinar Orman İşletme Müdürleri, yardımcıları, şefleri, orman muhafaza memurları ve üretimde çalışan köylüler katıldı.

 

 

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...