Sessiz sedasız yürüyüş!

8 Kasım 2013 16:44

Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Mustafa Çelik, 2012 yılında ilimizde 7 olan organ bağış sayısının bu yıl daha da azaldığını bildirdi. Bu anlamda organ bağışına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Ancak sessiz sedasız gerçekleştirilen yürüyüşe halkın ilgisi yok denecek kadar az oldu.

3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Haftası dolayısıyla dün Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliği yürüyüş etkinliği düzenledi. Etkinliğe Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Mustafa Çelik, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Topal’ın yanı sıra çok sayıda sağlık görevlisi katıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın’ın katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

7 OLAN ORGAN NAKİL SAYISI GERİLEDİ!

Yürüyüş öncesi bilgilendirmede bulunan Çelik, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Organ bağışıyla ancak hayata tutunabilecek, organ bekleyen insanlara organ sağlayabilmek, bağışçı sayısını artırabilmek için uğraştıklarını ifade eden Çelik, ‘’Bu konuda yaptığımız çalışmalar hafta boyunca yoğun gündemle devam edecek. Bunlardan biri de vatandaşlarımızla, pankartlarımızla, sessiz bir şekilde, kimseyi rahatsız etmeden yürüyüş gerçekleştirerek, bu kapsamdaki etkinliklere devam etmek istiyoruz. Ben şimdiden bağış yapacak vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Isparta’nın her konuda olduğu gibi bu konuda da öncülük edeceğine inanıyorum. Organ bağışçı sayısının artması, Ispartamızın sosyokültürel düzeyinin, konuya ne kadar duyarlı olduğunun göstergesi olacaktır. Umarım hedeflediğimiz yere varırız.

ORGAN BAĞIŞI DİNİ AÇIDAN CAİZ

Öte yandan Isparta olarak 2012 yılında 7 tane organ naklimiz vardı. Ama 2013’te bu sayı şuana kadar biraz az gibi. Türkiye genelinde bir azalma oldu. Beyin ölümü çok saptanıyor ancak organ bağışlayan ülkemizde ne yazık ki, çok az. Yurtdışında organ bağışı oranı yüzde 75 iken Türkiye’de yüzde 25 civarında. Amacımız halkımızı bilgilendirmek. İnsanların çekindiği noktalara temas etmeye çalışıyoruz. Dini açıdan bir sorun oluşturduğu görüşü var ancak Diyanet İşleri Başkanlığı konunun caiz olduğunu belirtiyor’’ diye konuştu.

YÜRÜYÜŞ BELEDİYE ÖNÜNDE BAŞLADI VALİLİK ÖNÜNDE SON BULDU

Açıklamanın ardından kalabalık Belediye önünden Valiliğe kadar yürüdü. Sessiz gerçekleşen yürüyüşe halkın ilgisi az oldu.

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...