Vali Özkan İl Genelinde sorunları tespit etti

8 Kasım 2013 16:46

Vali Vahdettin Özkan, göreve geldiği günden bu yana Isparta’yı daha yakından tanımak ve öncelikli sorunlarını belirlemek için büyük çaba sarf etti. Vali Özkan, şu ana kadar 400 sorun, talep ve öneriyi tespit ettiklerini belirterek çalışma gruplarıyla bu sorunları çözeceklerini söyledi. Hatta bunun için bilgisayar yazılımı bile hazırlanıyor.

Isparta dün tarihi bir toplantıya tanıklık etti. Göreve geldiği günden bu yana ilimizin sorunlarını tespit etmek için yoğun çaba sarf eden Vali Vahdetin Özkan, Isparta’daki tüm daire müdürlerini Valilikte topladı.

400 SORUN TESPİT EDİLDİ

Toplantıda sorun olarak tüm hususları tespit ettiklerini belirten Vali Vahdettin Özkan, bu tespitleri 400 başlık altında sorun, talep ve öneri olarak toparladıklarını açıkladı. Bunların sektör sektör kategorize edildiğini buralarda çalışma grupları oluşturulacağını ifade eden Vali Özkan, şunları söyledi: ‘’İl müdürleri birden fazla konulara dahil olabilecekler. Kaymakamlar kendi ilçeleriyle ilgili sorunlara katkı sunacaklar. Bütün sorunlar belli bir programa getirilip, projelendirildiğinde bir iş programına getirilecek. Bazıları zaten  programa çevrildi.

İŞ TAKİBİ İÇİN BİLGİSAYAR YAZILIMI GELİŞTİRİLİYOR

Bir bilgisayar yazılımı geliştiriliyor. Bu yazılımda hangi işlerin hangi sürede, kimler tarafından yapılacağı hususlar belirlenecek. Bir işin yapılması için hedeflerin zamanla irtibatını sağlayacağız. Örneğin 3, 6 ay veya 1 yılda bitirilecekse o işi merdivenlere böleceğiz. O işin bir haftalık, bir aylık ve diğer süreçlerinde neler yapılacak, bu bilgisayar yazılımı içerisinde proje ofisinde izleme ve değerlendirme birimini kurduk. Arkadaşlarımız bilgileri istediği zaman bizim kurumlardan isteğimiz, bunları hep planlama birimimiz hem de bilgisayar programını takip eden arkadaşlarla irtibatta olmaları.

VALİ YETKİSİ VERİLDİ

Direkt Vali yetkisini kullanarak takibini sağlayacaklar. Dolayısıyla istenilen bilgilerin çok hızlı bir şekilde girilmesi ve ilgili personelin bu istikamette yönlendirilmesi önemli.

Son 2 aylık sürede bizim il merkezi ve ilçelerde topladığımız 400 tane sorun var. Bunları toparlamak, organize etmek, projelendirilmesi gerekenleri projelendirmek, son bir öneriniz varsa bunları almak amacındayız. Ayrıca her sektörde bir vali yardımcısı sorumlu olacaktır.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ÇOK HIZLI OLACAK

Sektörlere göre gruplar oluşturacağız ve çalışma grupları sorunlar üzerinde çalışacaklar. 400 sorunun dışında ayrı sorunlarda getirilebilecek. Bazı sorunların da şuana kadar çözüldüğünü görebileceksiniz.’’ Toplantı İl Milli eğitim Müdürlüğü’nü ilgilen sektörlerle alakalı devam etti.

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...