“Sorunlarla ilgili siyasilerin devreye girmesi gerekiyor”

10 Kasım 2013 18:00

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Genel Müdürü Halit Bakal, son dönemde elektrik kullanımı ile ilgili artan şikâyetler üzerine Isparta’ya gelerek kamuoyuna açıklamada bulundu. Bakal, halk arasındaki söylentilerin çoğunun asılsız olduğunu bildirdi. Ayrıca Bakal, bazı konularda siyasilerin de devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Aralarında Isparta’nın da bulunduğu Akdeniz bölgesinin elektrik dağıtım ihalesini alan CLK Akdeniz Elektrik Pazarlama A.Ş. Perakende ve Satış Genel Müdürü Halit Bakal, son dönemde elektrikle ilgili artan şikâyetler üzerine açıklamada bulundu. 

FİYATLARDA ARTIŞ YOK

İlk olarak elektrik kullanım fiyatlarında artış olup olmadığını açıklayan Bakal, fiyatlarda artışın söz konusu olmadığını, geçiş sürecinde yaşanan bütün aksaklıkların da tek tek giderilmeye başlandığını söyledi. Fatura ödemelerinin aybaşına alınması ile ilgili yanlış bir bilgi olduğunu aktaran Bakal, “Biz ayın her günü sayaç okuması yapıyoruz ve 10 gün sonraya ödeme günü veriyoruz. Bazı tarihler üzerinde yığılma olabilir. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Kullandığımız elektriğin faturasını ayın 18’in de ödüyoruz. Bu tarih daha ileriye alınırsa biz de son ödeme günlerini buna göre düzenleriz. Bu konuda daha önce yaptığımız girişimler sonuç vermedi. Siyasiler de devreye girerse sorun çözülebilir” dedi.

ELEKTRİĞİ HABERSİZ KESMİYORUZ AKSİNE

MESAJ VE MAİL YOLUNU DA KULLANACAĞIZ

Öte yandan fatura tesliminden itibaren elektrik kesiminin 20 gün içinde yapıldığını bildiren Bakal, şöyle devam etti; “Kesinlikle habersiz kesme yapmıyoruz. Bundan sonra bilgilendirme noktasında mesaj ve mail yollarını da kullanmak için çalışmalar yapıyoruz. Bilgi güncelleme çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız bize bu konuda yardımcı olursa, bilgilendirmeler daha sağlıklı yapılır.

FİYATI BİZ DEĞİL EPDK BELİRLİYOR

Elektrik fiyatlarında özelleştirme öncesinde ve sonrasında en küçük bir değişiklik yok. Birim fiyatı aynı. Bize fiyatları EPDK verir, Türkiye’nin her yerinde aynıdır. Kesinlikle fiyat değişikliği olmaz. Bununla birlikte sayaç okumadan, kesmeye, yatırımdan, sokak aydınlatmalarına kadar bütün işlemlerin devletin ilgili kurumlarının yönetmeliklerine göre yapılıyor.”

ELEKTRİĞİ KESMEK İŞİMİZE GELMEZ

Diğer taraftan elektriği kesmeyi istemiyoruz. Sonuçta biz de para kazanmak istiyoruz. Niyetimiz elektrik kesmek değil. Bu noktada ödemesini düzenli yapan müşterilerimiz için de bir çalışmamız var. Yatırım yapmaktan çekinmiyoruz. Çünkü her yıl yatırım yapma yükümlülüğümüz var.

380 PERSONELDEN 405’E ÇIKTIK

Geçiş süresince bazı aksaklıklar olabilir. Özelleştirme sürecinde bütün personel kamuda kaldı. Hızlı bir şekilde personel ve sıfır araç aldık. Kamuda 380 personel ile hizmet veriliyor iken bugün 405 kişi hizmet veriyoruz. Arızalar artık hızlı bir şekilde gideriliyor. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz bilgi güncellemesinde yardımcı olmaları. Sistem oturduğu takdirde birçok sorun giderilecek.”

 

 

Bu haber 889 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...