‘’Üniversiteler ticaret yapmaz!’’

10 Kasım 2013 18:03

Eski SDÜ Rektörü, Belediye Başkan Adayı Çakmakçı, üniversitenin apart ve diğer ticari projelerini eleştirdi. Çakmakçı, ‘’Biz de işletmeler kurduk ama şehrin altyapısını incelemeden sadece ‘Sorunu çözüyorum’ diye imkânlar yaratma arayışları yanlıştır’’ dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı ve eski SDÜ Rektörü M. Lütfi Çakmakçı, mevcut üniversite yönetimini eleştirdi. SDÜ’nün bu tavırlarına devam etmesi halinde şehrin büyük zarar göreceğini ifade eden Çakmakçı, şunları söyledi;

ÇOK ÇALIŞTIK

‘’1996 yılında rahmetli Hasan beyden görevi devraldığımız zaman onun planları vardı. 12 fakülte açılmıştı ancak fakültelerin büyük kısmında öğretim üyesi yoktu. O kadar imkânsızlıklar içinde direksiyonda olmadığınız şeyi düzenleyebilmek çok zordu. Bizim asli görevimiz öğrencilerin sorunlarını çözmekti. Öğrencilerimiz hocam ne olur bizim ökçelerimiz sökülüyor. Buradaki çamur bizi mahvediyor. Buraya beton atın başka bir şey istemiyoruz diyorlardı. Hastane için 18 ay uğraştık 14 ayda tamamladık. Genelde esnaf arkadaşları ziyaret etmek şansımız olamazdı, olamadı da zaten. Bizim diğer arkadaşlarımızla vakit geçirme şansımız olsaydı üniversiteyi bugünkü durumuna ulaştıramazdık. Benden sonraki rektör arkadaşlar tabiî ki çalıştılar, onlara teşekkür ediyorum.

BİZDE İŞLETMELER

KURDUK AMA...

Ben üniversitelerin ticaret yapar yerler olduğuna inanmıyorum. Bizim dönemimizde bizde işletmeler kurduk. Tıp Fakültesi ne ise diğer fakültelerinin pilot tesisleri de aynı şekildedir. Deneyimli ve aranan insan yetiştirmek amaç. Üniversitelerde bunu yaparlar. Ancak şehrin altyapısını incelemeden sadece sorunu çözüyorum diye imkânlar yaratma arayışları yanlıştır. Isparta üniversitenin getirdiği kaynakla kendi sağlığını ve günlerini idame ettirmektedir. Dolayısıyla bunu kesme şansına sahip değiliz. Bizim dönemimizde önderlik ettik. Iyaş gibi bir kurumun kurulmasına önderlik ettik. Birliktelik açısından bu çok önemliydi.

ÇEVREYE DUYARLI

BİR BELEDİYE

Ekonomi, teknolojik gelişim ve insanların refahı. Çevreye duyarlı olmayan bir belediyecilik başarılı olma şansına sahip değildir. İş sahaları açan ama asla ve asla şirket sahibi olmayan, getirdiği şirketlerini halkına devreden, halkı paydaş olarak gören bir belediyecilik anlayışını esas alıyoruz. Onları da yasal dönemde açıklayacağım.

Belediye Başkan Adayı Çakmakçı, 'neden CHP' sorusuna 'Cumhuriyeti kuran ve inandığımız tek parti CHP' diye cevap verirken 'en büyük rakibiniz kim' sorusuna ise " Zannediyorum şuanda biz AKP ve CHP yarışmasının içinde olacağız. Onun dışında bizimle kimsenin yarışacağını düşünmüyorum.’’

 

 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...