‘’Isparta´yı büyütemezsek Antalya´nın kasabası olur’’

10 Kasım 2013 18:04

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, Isparta deyince akıllarda farklı bir şehir algısı oluşması gerektiğini belirtti. Bu anlamda Eskişehir'i ve Belediye Başkanı'nı örnek gösteren Çakmakçı, ‘’Isparta'yı büyütüp Antalya'yla birlikte nefes alır hale getirmek zorundayız. Aksi takdirde Isparta, Antalya'nın kasabası olacak’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkan Adayı olan SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, Isparta'ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Isparta'nın büyümesi ve büyükşehirlerdeki hemşerilerine imkânlar sunması gerektiği belirten Çakmakçı, Eskişehir'i ve Belediye Başkanı Büyükerşen'i örnek alınması için işaret etti. Isparta deyince farklı bir şehir algısı oluşturulması gerektiğinin altını çizen Çakmakçı, şu açıklamalarda bulundu:

ZAMAN, DÜNYANIN

EN KIYMETLİ DEĞERİ

Gençlerimiz ve kadın kollarımız harika. Herkes  o kadar içtenlikle çalışıyor ki kazanmamak elde değil. Biliyorum ki bütün Isparta halkı bize yapacağız her çalışmada destek olacak. Biz kişilerle uğraşmayacağız. Çünkü bizim projelerimiz var ve zamanımız çok kısa. Zaman dediğimiz şey dünyanın en kıymetli değeri. Ekonominin itici gücü olmak zorundayız. 65 bin kişilik ilim ordusu var Isparta’da, bunların çoğu iş bulamıyor. Biz bunlara iş yaratmak zorundayız. O satılıyor, bu satılıyor ama sizin cebinize giren bir şey yok.

YAŞADIĞINIZ YERDE

MUTLULUK OLACAK       

Adaylar arasında ciddi şekilde rekabet olacak ve spekülasyonlar yaratılacak. Cevabınızın adresini biliyorsunuz, gelin bana sorabilirsiniz. Ben üniversitede de aynı şeyi söylerdim. Sorularınızı gece 24.00’da da sorabilirsiniz. 'Ben mutluyum, öteki mutsuz' diyemeyiz. Yaşadığımız her yerde herkesin mutluluğunu sağlamak zorundayız. Isparta’nın hakkını yemek isteyen, önünü kesmek isteyenler tabiî ki bundan mutsuz olacaklar. Onları mutsuzluklarıyla baş başa bırakıyorum.

ORTAK AKLIN ÖNEMİ

Tek başına değil. 'Başkan yaptı oldu' diye de bir şey yok. Hep birlikte şehri, hep bir güzellikle, gelişimde birlikte hareket edeceğiz ve ortak aklı kullanacağız. Her mahallenin bir özelliği olacak. Mimarisi, peyzajı, her bir güzelliğiyle bir mahalle diğerinden daha farklı olmak için gayret verecek. Para için kaynağa çok fazla ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum. Bizim kaynağımız insanımız. Projelerimiz Isparta’nın refahı için yeter de artar bile. Tasarruflarımızla biz Isparta’yı 2’ye katlarız.

PARİS'TE DENİZ Mİ VAR?

Sağlık, sosyal, eğitim, iş, getiri ve refah anlamında en yaşlıdan en gencine kadar herkesin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu dünyada hepimizin mutlu olması lazım. 'Isparta’ya yeteri kadar kaynak akmıyor, turist gelmiyor' diye bir takım sorunlar var diye söyleniyor. Hatta Antalya’ya gelen adam 'Isparta’da deniz yok ki neden geleyim' diyor. Peki, Paris ve Londra ya da Viyana’nın denizi var mı? Ama insanlar oraya gidiyorlar. Biz sunumu yapmak zorundayız. Biz pazarlamak ve ciddi şekilde çalışmak zorundayız. Bizim deryalar kadar kaynağımız, toprağımız, tarihi eserlerimiz ve geleceğimiz için her şeyden önce insanımız var. Nereye giderseniz gidin, İstanbul, Ankara, İzmir vs. oralarda Ispartalıların ciddi ve güzel işler yaptıklarını göreceksiniz. Onlar Isparta’ya yardım etmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Ayrıca Isparta’ya gelmek istiyorlar. Biz de onları buraya getirebilmek için büyükşehir imkânını sunmak zorundayız.

ISPARTA, FARKINI GÖSTERMELİ

Günümüzde iktidarlar bütün şehirleri birbirlerine benzettiler. Ama Isparta, hepsinden ayrılacak. Isparta denildi mi, herkes farklı bir şehir algılayacak. Yılmaz Büyükerşen’i burada takdirle yad ediyorum. Eskişehir’i çok güzel yaptı. Bizde Isparta’yı öyle bir şehir yapacağız ki, gençlerimiz gitmek istemeyecekler. Gidenler, geri dönmek isteyecekler. Büyükşehirlere göç eden hemşerilerimiz geri dönmeyi görev sayacaklar. Neden olmasın? Bu şartların oluşturulması için her şeyimiz var.

GÜZELLEŞTİREREK GELİŞTİRME

Bu şehrin yıllardır beklediği projeleri yapmak zorundayız. Şehri güzelleştirmek zorundayız. Güzelleşerek, geliştirmek zorundayız. Biz plansız ve birbirine benzeyen şehirlerden ayrılacağız. O zaman hep birlikte göğsümüzü gererek, şehrimizle gurur duyacağız. Biz bunu sağlayabilirsek kendimizi başarılı sayacağız.

DEĞERLERİMİZE

SAHİP ÇIKACAĞIZ

Dünyanın neresine giderseniz gidin birisinin evinde Isparta halısı varsa ve o Isparta halısı başköşesinde ise gurur duyarsınız. Peki, nerede şimdi bu Isparta halısı? Makedonya’da dokunuyor. Biz neden buna sahip çıkamadık? Geçtiğimiz yıllarda ne yapıldığı ve ne yapılacağını hep birlikte analiz etmek zorundayız. 2000’li yıllara kadar bizim tezgâhlarımız dokuma yapan usta ellerimiz, büyük yürekler vardı. Onlar da yok oldular. Bizim yapmamız gereken Isparta halısı, gül ve diğer değerlerine sahip çıkmak. Burada bilim ve teknolojiyi kullanmazsanız, kaybetmek zorundasınız.

ANTALYA İLE BİRLİKTE

NEFES ALAN BİR ŞEHİR

Isparta büyümek zorunda. Eğer Isparta ve Burdur bu mihval üzerine giderse Antalya’nın kasabası olur. Biz Isparta’yı büyütmek ve Antalya’yla birlikte nefes alır hale getirmek zorundayız. Dünyaya bir kez geliyoruz. Hiç kimsenin bu hayatı sıkıntılı geçirmesini istemiyoruz. Bu şehrin herkesin karnını doyuracak, eğitimini sağlayacak ve huzurlu uyuyacak kadar zenginliği yok mu, düşünün. Elbette var. O zaman herkesin sıkıntılarını giderene kadar çalışacağız ve bunu başaracağız.

HEMŞEHRİLERİME GÜVENİYORUM

'Birileri belediye başkanlığını hoca kazanır mı? Oy alabilir mi?' diye soruyor ve konuşuyor. Benim hemşerilerim kime oy vereceğini o kadar iyi bilir ki. Bundan önceki dönemlerde Ispartalıların neler yaptığını biliyorsunuz. Kime göre oy vereceğini de iyi bilir. Onlara layık olmak için çok çalışmak zorundayız. Onun için çok çalışacağız, projelerimizi anlatacağız, onlara hizmet edeceğiz.

 

 

Bu haber 815 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...