‘’Kusura bakma Sayın Günaydın halk sana 2 dönemdir ne yaptın diye sorar!’’

10 Kasım 2013 18:06

CHP İl teşkilatı dün gazetecilerle bir araya gelerek gündem değerlendirmesi yaptı. İl Başkanı Vedat Şenol, ‘’Dostuz’’ dediği Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a fena yüklendi. Şenol, AKP ve SDÜ Rektörü İbicioğlu’nu da unutmadı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, dün Teras Park’ta düzenledikleri basın toplantısında Isparta’yı ve yaklaşan seçimleri ele aldı. Şenol, Belediye Başkan Adayları Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı’nın da katıldığı toplantıda önemli mesajlar verdi.

AKP VE MHP’NİN BELEDİYECİLİK

ÇALIŞMALARINI HEP BERABER GÖRDÜK

Bugüne kadar AKP ve MHP’nin Isparta’da denendiğini, onların belediyecilik çalışmalarını hep beraber gördüklerini ifade eden Şenol, ‘’AKP iktidarı süresince Isparta, şehir olarak cezalandırılmıştır. Isparta, özellikle 6-7 konuda tamamen aşındırılmıştır. Bırakın yatırımı elinde ne varsa kamu ve özel yatırımlar ya kapanmış, ya başka şehirlere kaydırılmış ya da küçük şefliklere dönüştürülmüştür. Özel sektör yatırımları da teşvikten dolayı komşu şehirlere kaymıştır’’ dedi.

AKP’NİN BELEDİYECİLİK DÖNEMİ ISTIRAPLA ANLATILIYOR

AKP’nin Isparta’daki belediyecilik uygulamalarının halen esnaf kesiminde büyük ıstıraplarla anlatıldığına dikkat çeken Şenol, şunları söyledi; ‘’AKP’nin belediyeciliği de başarısızdır. Rant belediyeciliği vardır. Günümüzün konusu olan kentsel dönüşüm politikaları bile rant kavgasına dönüştürüldü. Yazık, Isparta bunu hak etmiyor. Bakanlık, şehirleri rant alanı olarak görmektedir.

SEVGİLİ YUSUF’U ÇOK SEVERİZ AMA

ADAMA NE YAPTIN DİYE SORARLAR

Sevgili Yusuf Ziya’yı biz çok severiz. Hatta dostuz. Ama 2 dönem belediye başkanlığı yaptı. 10 yıllık zaman zarfında bir belediye başkanı yapabileceğinin azamisini yapmak zorundadır. Bir belediye başkanı seçim vaatleri verirken ben önümüzdeki dönem şunları yapacağım dediği zaman kusura bakmayın siz 2 dönem başkandınız, neler yaptınız diye sorarlar insana. O anlamda MHP’nin belediyecilik uygulamalarında aşındığını düşünüyoruz.

BELEDİYEYİ CHP ALDIĞINDA BÜYÜK DEĞİŞİMİ HERKES GÖRECEK

CHP’nin, Türkiye’de çok güzel halkçı belediye uygulamaları var. Özellikle Antalya, Eskişehir gibi modern şehir yaşam tarzları ve insan odaklı belediye politikalarını uygulamaktadır. Isparta Belediyesi’nin CHP aldığı zaman ilimizin çok kısa sürede hızlı bir değişime ve dönüşüme uğrayacağını düşünüyorum.

‘’SDÜ SANKİ RANT KAPISI HALİNE GELDİ!’’

SDÜ’de mevcut rektörümüz şuanda başka şeylerle uğraşıyor. SDÜ, sanki rant kapısı haline gelmekte. Özel sektörle rekabet edercesine, kendi imkânlarını da kullanarak, ticaret ve esnaflık yapmaya çalışmakta. Bence çok yanlış bir uygulama. Üniversitenin asli görevi eğitim seviyesini yükseltmek, araştırma ve geliştirmeyi artırmak ve özellikle teknolojik gelişmelerle bu şehrin öncüsü olmak zorundadır.

 

 

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...