Belediye tarife ücretlerinin hiçbirine zam yapmadı

10 Kasım 2013 18:07

Belediye Meclisi dünkü toplantısında 2014 yılı gelir tarife ücretlerini belirledi. Hiçbir tarifeye zam yapılmazken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Meclisin cömert davrandığını bildirdi. Günaydın, diğer kurumlara da göndermede bulunarak Belediyenin örnek alınmasını istedi.

Belediye Meclisi Kasım ayı beşinci toplantısını dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının ana konusu 2014 yılında uygulanacak olan gelir tarife fiyatlarının belirlenmesiydi. Komisyon, uzun süren çalışmasının ardından raporunu meclise sundu.

YİNE ZAM YOK

Rapora göre tarife ücretlerinin hiç birine zam yapılmadı. Belediye Başkanı Günaydın, özellikle suya 5 yıldır zam yapmadıklarını açıkladı. Bu zammı halkın rahat nefes alması için yapmadıklarını bildiren Günaydın, ‘’Çünkü Hükümetin uygulamış olduğu ağır zam yüküyle karşı karşıyayız. Elektrikten örnek verecek olursak bir kişi evinde hiç elektrik kullanmasa yine ay sonunda 9 TL sabit ücret ödüyor. Hatta geçtiğimiz günlerde yaşlı birinin evine ziyarete gittim. Sadece evinde tek bir ampul yanıyor. Sökse yine 9 TL ödeyecek sökmese üzerine 4-2 TL daha ödeyecek. Bunun düzeltilmesi lazım. Özellikle fakirlere yeni bir düzenleme getirilmeli’’ dedi.

ELEKTRİK ÖZELLEŞİNCE SOKAK LAMBALARI BİLE SÖKÜLMEYE BAŞLANDI

Öte yandan elektriğin özelleşmesiyle birlikte ihaleyi alan firmanın boşa yandığını düşündüğü sokak lambalarını sökmeye başladığını ifade eden Günaydın, ‘’3-5 sene evvel elektrikle su aynı paraydı. Şimdi elektrik suyu 10 kat geçti. Her gün zam. Bunları neden açıklıyorum? Belki bu konuda duygulanırlar diye. Bizim yapmadığımız bu zam vatandaşımıza armağanımız ancak diğer zamlardan dolayı halkımız bunu görmüyor. Hiç bir tarifeye zam yapılmadı.

TÜRKİYE REKORUDUR

Bu Türkiye rekorudur arkadaşlar. İlk defa bu meclis yine zam yapmadı. Halkımıza cömert davrandı. Halkımıza hayırlı olsun. İnşallah diğer kurumlarda belediyemizi örnek alır’’ diye konuştu. Kasım ayı meclis toplantıları önümüzdeki hafta da devam edecek.

 

 

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...