Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde Elma Yetiştiriciliği Kursu Yapıldı

10 Kasım 2013 18:08

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılı Hizmet İçi Eğitim Programı çerçevesinde Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından 30-31 Ekim-01 Kasım 2013 tarihleri arasında 17 ilden gelen 34 teknik personele 3 gün süreyle Elma yetiştiriciliği konusunda seminer verilmiştir.

Kursun açılışında Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren Müdürlük kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha önce Ziraat Fidanlığı olan kurumun 1994 yılında isim ve faaliyet alanı değişerek araştırma enstitüsü konumuna geldiğini ve o zamandan bugüne kadar teknik personel sayının hızla artarak araştırma faaliyetlerini bugün 51 araştırmacı mühendisin yürüttüğünü ve bundan sonra Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü olarak çalışmalarını devam ettireceklerini söyledi.

Uygulamalı eğitimlerle desteklenen kursta konu uzmanları; Ziraat Yüksek Mühendisleri Dilek Karamürsel, Dr. Ersin Atay, Dr. Adem Atasay, Dr. Emel Kaçal, Turgay Seymen, C. Ebru Onursal, Özgür Çalhan, Yusuf Öztürk, Mesut İşçi, Şerif Özongun, Sinan Butar, Mesut Altındal, Halit Yıldız, Kadir Uçgun, Halit Yıldız tarafından elma yetiştiriciliğinin yanı sıra budama, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılar ile elmanın ekonomisi konularında bilgiler verildi.

17 ilden gelen kursiyerler özellikle teorik bilgi yanında pratik uygulamaların çok yararlı olduğunu belirterek kendi illerindeki çiftçilere daha faydalı olacaklarını belirtiler. Kurs sonunda seminere katılan teknik elemanlara Kurs Katılım Belgeleri verilerek dilek ve temennilerle kurs tamamlandı.

 

 

Bu haber 926 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...