Yalvaç’ta yeni hastane yolunun asfaltlanmasına başlandı

10 Kasım 2013 18:08

Yalvaç Belediyesi önümüzdeki günlerde açılacak olan yeni Hastane binası çevresinde yeni yol açılması, bordür döşenmesi ve asfalt döküm çalışmalarına devam ediyor. Sürdürülen yeni yol açma çalışmaları sonucu yedi farklı yolla yeni Hastane’ye ulaşmak mümkün olacak.

Hıdırlık tepesinin devamında inşa edilen yeni Hastane binasının bir an önce hizmete açılabilmesi için çalışmalara hızla devam ediliyor. Yalvaç Belediyesi tarafından devam eden çalışmalarda bugüne kadar Hastane çevresi düzenlenip alt yapı çalışmaları tamamlandı. Hastane avlusu ve otoparkının zemini asfaltla kaplandı. Yine Hastane avlusu ve çevresi, ağaç dikme aracıyla yetişmiş ağaçlar taşınarak ağaçlandırıldı.

Vatandaşların yeni Hastane’ye ulaşabilmesi için yeni açılan bölümlerle birlikte toplam yedi farklı yoldan binaya ulaşmaları mümkün hale getirildi.  Yeni Hastane’ye batısında, Anadolu Lisesi arkasından iki, Fen Lisesi önünden iki; kuzeyinden Müderris Mahallesi içinden bir; Hıdırlıktan bir ve Kızılcanın arkasındaki yeni imara açılan alandan da bir olmak üzere toplam yedi farklı yolla ulaşılabiliyor. Söz konusu yollardan yeni açılanlarda alt yapı çalışmaları tamamlanıp kumlama işlemleri yapıldı. Hastaneye ulaşan ana yol konumunda bulunan ve otogarın karşısından, Müderristen çıkan yolda da çalışmalara devam ediliyor. Bu yolda hastane ile yolun başlangıcı arasında yükseklik farkının fazla olması nedeniyle tefsiye ve dolgu çalışmaları ile kıvrımlı ve kademeli bir yol oluşturulacak.

Hıdırlıktan gelip yeni Hastane’nin önünden geçen yolda ise asfalt dökülmesi çalışmalarına başlandığını söyleyen Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, bugüne kadar sürdürdükleri çalışmalarla yollarda alt yapı sistemlerinin tamamlandığını, bordürlerin çekildiğini, yol zeminlerinin sıkıştırılarak asfaltlanması için uygun hale getirildiğini ve hastaneye çıkan yolların büyük bölümünde asfalt çalışmalarını kısa sürede tamamlayacaklarını belirtti.

 

Bu haber 857 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...