Unutturamaz seni hiçbir şey!

10 Kasım 2013 18:21

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yıldönümünde Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım 1938’te ebediyete intikal eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için gözlerini hayata yumduğu saat olan 09.05’te Hükümet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Programa Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, askeri ve sivil erkân ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Trafikte seyreden araçlar da saygı duruşuna kornalarını çalarak eşlik etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Bayrak, daha sonra yarıya indirildi

NAŞİDE HALİL GELENDOST’TAN ANMA PROGRAMI

Hükümet Meydanı’ndaki törenin ardından Naşide Halil Gelendost İlk ve Ortaokulu’nun düzenlediği program için protokol Kültür Sineması’na geçti. Buradaki anma programının açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ramazan Aşkın, “Milletlerini büyüklerine bağlayan duygu onların vücutlarından değil şahsiyetlerinden gelir. Kökleri toplumun ruhuna dalan bu şahsiyetler ölümsüzdür. Her milletin tarih sayfalarında böyle kişilere rastlanır. İşte Atatürk, Fatih’ler, Yavuz’lar gibi büyük Türk milletinin bütün dünyanın üzerinde çullandığı bir anda ortaya çıkmış, milletinin ölüm fermanını parçalamış ve onun tekrar öz yurdunun bağrında nefes alan bir genç ülke olmasını sağlamıştır” dedi.

ATATÜRK ASKERLİĞİN SANAT YÖNÜNÜ SEVERDİ

Garnizon Komutanlığı adına Piyade Binbaşı Aykut Mevlütoğlu ise yaptığı konuşmada Atatürk’ün askeri yönünü anlattı. Mevlütoğlu, “Atatürk bu dünyada adına binlerce kitap yazılmış ender şahsiyetlerden birisidir. Atatürk yetenekli bir asker, muhabere alanlarının muzaffer bir komutanı olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun dört bir yanda verdiği mücadelelerin birçoğunda görev almış ve bu görevler onu askerlikte, sevk ve idarecilikte yetiştirmiştir. Atatürk kendi anlatımıyla askerliğin sanat yönünü severdi. O komutan ve müstesna insan olarak girdiği muhaberelerde Türk tarihine önemli zaferler kazandırmıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Naşide Halil Gelendost İlk ve Ortaokul öğrencilerinin 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında hazırladıkları oratoryomu sahneledi. Öğrenciler salondan büyük alkış aldı. 

Bu haber 1091 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...