Çocuk Yuvası anneleri diyabet okulunda

12 Kasım 2013 15:33

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi tarafından yürütülmekte olan Diyabetle Sağlıklı Yaşam Okulu'nda bu kez diyabet hastalarımızla birlikte, çocuk yuvalarında görev yapan anneler de ağırlandı.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında, Diyabetle Sağlıklı Yaşam Okulunda, yuvalarda görevli anneler ve diyabetli çocuklarımızın hastalıkları konusunda bilinçlendirilerek ve farkındalıklarının arttırılarak daha etkili bir tedavi ve bakım yapabilmeleri hedeflenmektedir.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ruhan Özkan'ın da katılımlarıyla 05.11.2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde sırasıyla, Endokrinoloji Uzmanı, Fizyoterapist, Diş Hekimi, Diyetisyen ve Psikolog olmak üzere uzmanlarımız Diyabet Hastalarına sağlık durumları ile ilgili tutum ve davranışlarını kontrol altına alarak, daha kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri konusunda bilgiler verdiler.

Anneler, düzenlenmiş olan etkinlikte yuvalarda yaşayan diyabetli çocuklara daha sağlıklı bir yaşam standardı sağlayabilmek konusunda duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Diyabetle Sağlıklı Yaşam Okulunda yuvada görev yapan anneler belirli periyodlarla ağırlanmaya devam edilerek hizmetlerden yararlandırılacaklar.

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...