Vali Özkan´dan TKDK’ya ziyaret

12 Kasım 2013 15:37

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, TKDK tarafından ilan edilen 11. Dönem projelerinin son teslim gününde Isparta İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Kuruma gelişinde İl Koordinatörü Ramazan Çelebi ve GTHB İl Müdürü Cenk Şölen ve yetkililer tarafından karşılanan Vali Özkan önce proje teslim etmek için bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların hangi alanda proje getirdiklerini soran Özkan daha önce proje başvurusunda bulunup bulunmadığını sorduğu bir yatırımcının “Hayır ilk defa müracaat ediyorum” cevabını alınca “ bu kaynaklardan faydalanmak için acele etmeliyiz, bu fırsatları kaçırmamalıyız” diyerek orada bulunan proje sahipleri ile tek tek tokalaşarak kolaylıklar diledi.

Vali Özkan Yatırımcılara teşekkür etti.

Vali Özkan burada yaptığı kısa değerlendirmede; “ Bu güne kadar çalışmalarını yakından takip ettiğim TKDK İl Koordinatörlüğünde özverili bir şekilde çalışan çok nitelikli uzmanların olmasından çok büyük mutluluk duyuyorum.  Mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan çalışmaların meyvesini bu gün aldığımızı sanıyorum. Her ne kadar istediğimiz seviyede olmasa da her zamankinden daha çok miktarda 50 nin üzerinde proje başvurusunun yapılmış olduğunu öğrenmekten çok mutluyum.  Bu çerçevede emek verip hazırlık yapan yatırımcı adaylarımıza da teşekkür ederim” dedi

Bu sırada çalışmaları yerinde inceleyen Vali Özkan il Koordinatörü ve GTHB İl Müdürü Cenk Şölen’le birlikte Isparta’da Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında yapılması gerekenler, atılması gereken adımlar hakkında değerlendirmelerde bulundular. Görüşmede İl Müdürü Şölen TKDK tarafından yürütülmekte olan IPARD programı kapsamında İl Koordinatörlüğü ile çok yakın bir çalışma sergilendiklerini vurgulayarak “Tarım ve kırsal kalkınma alanında birlikte her bir yatırımcının ayağına giderek proje anlatılmaya ve bu konuda vatandaşlarımızın her türlü talebi en kısa zamanda karşılanmaya devam edilecektir.  Gerek Tarım Danışmalarımızın gerekse İlçe Müdürlüklerimizin Tarım ve Kırsal Kalkınma yatırımları konusunda her zaman için vatandaşlarımızın emrinde olduğunu bir kere daha vurgulamak isterim”  dedi…

Görüşme esnasında İl Koordinatör Ramazan Çelebi ise bu güne kadar yatırımcıların karşılaştıkları her türlü prosedürel süreçlerin daha hızlı tamamlanması için tüm kurum ve kuruluşların çok hassas davranmasında özellikle Vali Vahdettin Özkan’ın talimatlarının çok etkili olduğunu vurgulayarak “hem tüm kurum ve kuruluşlarda çalışan her seviyedeki mesai arkadaşlarıma hem de Sayın  Valimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

VALİYE GÜLLÜ KEÇİ PEYNİRİ İKRAM EDİLDİ

Görüşmeler esnasında İl Koordinatörü Ramazan Çelebi misafirlerine Geleneksel İslamköy Ekmeği ile  kendisinin geleneksel yöntemlerle yapmış olduğu Güllü Keçi Peyniri ikram etti. Bu konuda kısa bir açıklama yapan İl Koordinatörü Çelebi şöyle dedi:

“ Ben yaklaşık 10 yıldan bu yana taze olarak almış olduğum keçi peynirlerini geleneksel yöntemlerle bir kısmını deri içinde bir kısmını da kavanozlarda tulum peyniri yaparak saklıyorum.  Son iki yıldan bu yana da küçük bir miktarını güllü keçi peyniri haline getiriyorum ve bunu biz kendi evimizde bazen de misafirlerimizle  severek yiyoruz. Malumunuz IPARD kapsamında destekleme kapsamında olan Yöresel Ürünlerin Üretimi ve Pazarlaması başlığında Keçi Peyniri, Gül ve İslamköy ekmeği  sadece Isparta’nın yöresel ürünleri listesinde yer almaktadır.  Bu gerçekten çok önemli bir ayrıcalık.  Yani bu üç konuda sadece Ispartada yatırımlar destekleme kapsamında.   Son yıllarda küçük baş hayvancılıkta yaşanan olumlu gelişmeler ve keçi sütüne olan talebin artması özellikle keçi peynirinin insan sağlığına olan katkısına yönelik bilincin yaygınlaşması Ispartamız için çok önemli bir fırsat kapısını daha aralamaktadır. Aslında burada yapmak istediğimiz kamu oyunun dikkatini bu alana çekebilmek, bu alanda bir farkındalık yaratabilmek. Eğer pazarda fark yaratmanın temel ilkesi fark yaratmak marka olabilmekse ki uzmanlar bunun en önemli husus olduğunu söylüyor, o zaman buyurun, bu ve benzeri yükselen değerler için TKDK’nın yeterli mali kaynağı var.

Burada önemli bir hususun da altını çizeyim, keçi peyniri aslında kendi başına bir değer kendi başına  bir efsane bana göre.  Asıl olan işin içine İslamköy ekmeği ve Gül’ün girmesi bu durum bu kombinasyon daha farklı bir önem katıyor işe.  Hem gül için yeni bir kullanım alanı hem de gülün o dayanılmaz hafifliğinin keçi peynirini ile harmanlanmış halinin damaklarda oluşturacağı tat şöleni.  Böylece Ispartamız için bir taşla üç kuş vurma şansımız olduğuna inanıyorum.  Ben bu yıl sezonun başında bu peynirleri hazırlarken Sn Valimiz malum burada değildi ve bu gün sürece katkı vermesinden dolayı çok mutluyum, umarım beğenmiştir.”

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...