Nihayet işitme engellileri anlayan biri çıktı

12 Kasım 2013 15:43

Isparta’daki işitme engelli vatandaşlar yıllardır kamu kurum ve kuruluşlarına işleri için gittiklerinde anlaşamadıklarını belirtiyor, sitem ediyordu. Sonunda Isparta merkez geneli için sadece 1 kişi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde göreve başladı. Bu kişi çağırıldığı takdirde tüm kurumlara gidecek ve işitme engelliler ile görevli arasında tercümanlık yapacak. İlçeler içinse halen çözüm bulunamadı!

Isparta’daki işitme engellilere müjdeli bir haber geldi. Yıllardır sıkıntısını yaşadıkları tercümanlık desteği bundan sonra kendilerine sağlanacak. Dün İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Yavuz düzenlediği basın toplantısında tercümanlık hizmetinin başladığını kamuoyuna duyurdu.

İL MERKEZİ İÇİN SADECE 1 KİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ!

Yıllardır tercümana ihtiyaçlarının olduğunu ve herhangi resmi bir kuruma gittiklerinde kendilerini anlatamadıklarını ifade eden Yavuz, “İşaret diliyle bizi kimse anlamıyordu ve işlerimizi görmekte zorluk çekiyorduk. Geçen hafta Federasyondan sertifikalı, resmi belgeli İşaret Dili Tercümanı Ahmet Yavuz, Vali Bey’in destekleriyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde göreve başladı. Bundan sonra Isparta merkez genelindeki tüm işitme engelliler resmi kurumlara gittikleri zaman Ahmet Yavuz tercümanlığında dertlerini rahatlıkla anlatabilecekler. Bu noktada da yıllardır süren sorunumuzun çözümü için destek veren Sayın Valimiz Vahdettin Özkan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İŞ SORUNUMUZ VAR!

Öte yandan işitme engelliler olarak iş bulma noktasında çok büyük zorluklar yaşadıklarını da belirten Yavuz, “Özellikle fabrikalara iş talebinde bulunduğumuzda bizi ‘işitme engelli’ diye almıyorlar. Üyelerimizin yarısından fazlası işsiz dolaşıyor. Bu noktada da destek bekliyoruz.

İŞKUR’la bu konuda irtibata geçtik. Ancak onlar sürekli beklememiz gerektiğini söylüyorlar. ‘Bir iş çıkınca biz size haber vereceğiz’ diyorlar” diye konuştu.

 

 

Bu haber 937 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...